Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Blansko žaluje kraj kvůli informacím o chystaném krytém bazénu

Blansko podá kvůli sporu ohledně informací o chystaném krytém bazénu správní žalobu, a to proti rozhodnutí krajského úřadu. Na ten se obrátili opoziční zastupitelé, kteří chtějí získat informace o účastnících zadávacího řízení. Podle krajského úřadu lze informace zveřejnit i nyní, už před podáním závazných nabídek, radnice má ale jiný právní názor. Nový krytý bazén by měl ten současný nahradit do konce roku 2025.

V současné době se koná zadávací řízení, v němž město prostřednictvím nezávislého administrátora veřejných zakázek hledá firmu, která bude mít na starosti stavbu nového bazénu. Zájemci už na začátku prosince odevzdali žádost o účast v řízení a nyní plyne lhůta pro podání předběžných nabídek. Jména zájemců zná pouze administrátor zadávacího řízení a členové hodnotící komise, ti však museli podepsat mlčenlivost.

„Pokud se někdo stejně jako opoziční politici ptá, co je tak tajného na jménech účastníků, odpověď je jednoduchá. Jejich zveřejnění by mohlo vést k narušení hospodářské soutěže, cenovým dohodám, a v důsledku toho k prodražení celé zakázky. Podobné riziko nelze podceňovat,“ uvedla mluvčí Blanska Pavla Komárková.

Doplnila, že město, podobně jako i jiné instituce, které používají pro vypsání výběrových řízení administrátora veřejných zakázek, všechny informace o zadávacím řízení zveřejní. To se však podle ní může stát až v momentě, kdy nebude možné nabídky měnit a upravovat. A kdy to bude možné i podle zákona o zadávání veřejných zakázek.

Nový bazén nahradí současnou budovu krytých lázní, která je uzavřená kvůli havarijnímu stavu. Zájemci o zakázku měli čas do 1. prosince 2023 podat žádost o účast v řízení. Výše investice je 238 milionů bez DPH.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky správa, stavby, rekreace, soud, Blansko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Blansko žaluje kraj kvůli informacím o chystaném krytém bazénu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.