Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.
PR článekStředa, 24. dubna 2024, 15:32
Už skoro dvacet let si majitelé brněnské restaurace La Patas plní svůj sen. Připravují svá oblíbená italská jídla, a především pečou pizzy. Podle vlastní původní receptury, dávají těstu dostatek času k odpočinku, používají výhradně kvalitní suroviny a vše připravují před zraky návštěvníků.
Příběh rodinné restaurace se začal psát v roce 2006. V Brně tehdy fungovalo jen několik podniků nabízejících italská jídla. „A protože rodiče byli jejich velkými milovníky, řekli si, že si otevřou vlastní restauraci. Už od malička u nás doma byla pizza velmi oblíbená, nechyběla na žádné oslavě narozenin. Nikde široko daleko ale nebyla restaurace s pizzou, která by nám chutnala, a tak taťka řekl, že si zkusíme dělat vlastní,“ vypráví dcera majitelů podniku Veronika Csoka, která se o podnik společně s rodiči stará.
A začali úplně od nuly. Učili se stylem pokus, omyl. Vyzkoušeli desítky, možná i stovky receptů na těsto, než jej vyladili k dokonalosti. Recepty hledali, kde se dalo, spolupracovali s mnohými pizzaři, zkoušeli, ladili. Dnes mají v nabídce přes čtyřicet druhů italských pizz.
Vlajkovou lodí je už od počátku pizza nazvaná stejně jako restaurace – La Patas. „Je to tatínkova pizza, kterou si složil z toho, co má sám rád. A obsahuje v sobě chutě, které patří i mezi zákazníky k nejoblíbenějším,“ prozrazuje Veronika Csoka. A přidává ještě jedno tajemství, které je i malým překvapením. Italsky znějící název restaurace i nejoblíbenější pizzy nevychází z názvu italského městečka, což by se u tematické restaurace nabízelo, ale je odvozen od jména majitele podniku, který se jmenuje Patrik.
V La Patas, který je ryze rodinným podnikem, jsou také rodiny s dětmi jejich oblíbenými hosty. I proto je restaurace vybavena dětskými koutky, rádi zde uspořádají pro zájemce rodinné oslavy a v menu nechybí ani dobroty určené těm nejmenším návštěvníkům.
„Jako jedni z prvních jsme začali nabízet hostům zázemí pro děti, ale samozřejmě myslíme i na ostatní návštěvníky. Proto menu sestavujeme tak, že si tady to své najdou všechny věkové skupiny a i lidé, kteří třeba pizze nebo italské kuchyni neholdují. A tak na rodinný oběd můžete bez obav přijít i s babičkou, milovnicí řízků a uspokojíme i její chutě,“ vysvětluje spolumajitelka podniku.
Brněnská pizzerie La Patas jde stále s dobou. Na dobré jídlo můžete přijít do restaurace a určitě si užijete pěknou podívanou při přípravě své pizzy doslova v přímém přenosu. Pizzaři totiž chystají pizzy před zraky návštěvníků a pak je pečou v tradiční peci, ve které se topí dřevem.
Řada zákazníků si ale chce své pizzy vychutnat v pohodlí domova, což v La Patas samozřejmě umožňují. Na webových stránkách funguje online objednávkový formulář, přes který si každý může svoji vysněnou pizzu objednat. Navíc to má i velkou výhodu, že se zákazníci mohou před objednáním přesně seznámit se všemi použitými ingrediencemi. Příjemným bonuse je i možnost si vybraný pokrm prohlédnout na fotografii a udělat si tak představu o tom, co kurýr společnosti Wolt přiveze. „Pizza jede k zákazníkovi rovnou od nás, hned vytažená z pece, bez jakýchkoli zastávek a výrazně se tak zkrátil čas doručení. Zákazník ji tak dostane čerstvou a jako právě vytaženou z pece,“ dodává Veronika Csoka. La Patas využívá již zmíněnou službu Wolt Drive, což znamená že pokrmy vybrané na webu restaurace následně doručí kurýr Woltu. Provozovatelům tak odpadá nutnost vlastního provozu a využívají tak osvědčenou službu.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.