Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Turisté z jihu Moravy vytvořili světový rekord v počtu účastníků výšlapu s esem v rukávu

Novým českým rekordem v největším počtu účastníků s esem v rukávu zahájili o víkendu novou sezonu jihomoravští turisté. Rekordu se zúčastnilo 1069 lidí vybavených nějakou formou esa v rukávu, akce se ale zúčastnilo až 1300 výletníků, řekla předsedkyně Klubu českých turistů Jihomoravské oblasti Hana Slabáková.

„Lidé mohli dát průchod své tvořivosti, aby byli do rekordu započítáni, musela jejich karta zahrnovat atributy esa. Nejmenší přítomné eso mělo 1,2 milimetru, patřila k němu lupa k ověření toho, že se opravdu jedná o eso. Naopak největší eso mělo podobu plachty ve velikosti dospělého člověka," shrnula Slabáková.

Turisté mohli do pivovaru Černá hora, kde byl cíl prvního jarního výšlapu, dorazit po trasách dlouhých osm, 12 nebo 20 kilometrů, pěšky nebo na kole. Účastníci zcela zaplnili nádvoří pivovaru, kde si ti s esem v rukávu mohli dát pivo či limonádu s párkem zdarma.

„Prakticky letní počasí nám vytvořilo parádní atmosféru, dokonce přijelo pět autobusů ze vzdálenějších míst v kraji," konstatovala Slabáková.

Nejstarší účastnicí pochodu byla devadesátiletá žena z Kyjova, která přišla po jedné z osmikilometrových tratí. Nejstarším účastníkem vůbec byl čtyřiadevadesátiletý nestor KČT Jiří Bílý.

Tradiční akce se nekonala v covidových letech 2020 a 2021, v roce 2022 byla obnovena. V minulých letech přicházeli například turisté se srdcem na dlani, měli něco na háku, pod čepicí nebo měli kliku. Loni vytvořili rekord v počtu korunovaných.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky zábava, turistika, Jihomoravský kraj, turisté, KČT

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turisté z jihu Moravy vytvořili světový rekord v počtu účastníků výšlapu s esem v rukávu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.