Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

U rodinného domu na Brněnsku spadla zeď kvůli výkopovým pracím na sousedním pozemku

, aktualizováno 7. dubna 2024, 18:49

Jihomoravští hasiči dnes odpoledne zasahovali u stěny rodinného domu, jejíž část se sesunula ve Viničných Šumicích na Brněnsku. Podle hasičů se při neštěstí nikomu nic nestalo a důvodem sesunu byly výkopové práce na sousedním pozemku.

„Zasahujeme v obci Viničné Šumice, kde došlo k destrukci stěny rodinného,“ popsali jihomoravští hasiči dnes odpoledne na svém profilu na síti X. Hasiči, kteří dorazili na místo, se pustili do stabilizace objektu, místo provizorně zpevnili zevnitř.

„Zajistili jsme odpojení od energií a pomocí stabilizační sady z vnitřní strany domu stěnu zajistili, poté provedeme výdřevu,“ popsal mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Na místo zamířil statik z Brna, který situaci posoudil. „Domlouváme se na dalším postupu. Ulice je po celou dobu uzavřena i pro autobusové linky,“ uvedli hasiči na X a doplnili, že událost se obešla bez zranění.

Hasiči zásah na místě ukončili před sedmou hodinou večerní. „Dům je obyvatelný, ale nadále odpojený od energií. Po celou dobu byla hlavní silnice na Pozořice v místě zásahu uzavřena,“ vysvětlil Mikoška.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS JMK

Štítky stěna, sesunutí, neštěstí, Brněnsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U rodinného domu na Brněnsku spadla zeď kvůli výkopovým pracím na sousedním pozemku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.