Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Třináctiletá školačka řešila osobní problémy alkoholem. Namol opilá se potácela ulicemi Brna

Brněnští strážníci vyjížděli ve středu vpodvečer do Svatoplukovy ulice, kam je zavolala projíždějící řidička s tím, že zahlédla skupinu zakleslých mladých lidí a má dojem, že někteří z nich nejspíš napadají mladou dívku. Strážníci, kteří na místo přijeli, zjistili, že skutečnost se razantně liší od prvotního zdání řidičky.

U židenických kasáren strážníci našli čtyři třináctileté chlapce a stejně starou dívku, která se zalykala slzami a strážníkům nesouvisle odpovídala na otázky.

„Velmi slušně se chovající mladíci vysvětlili, že je to jejich spolužačka a potkali ji očividně silně opilou. Podpírali ji proto na cestě domů, což slečna potvrdila. Chlapci ochotně řekli, kolik je kamarádce roků, kdo se o ni stará a trpělivě ji společně se strážníky uklidňovali,“ popsal mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Dívka strážníkům přiznala, že vypila hodně vodky. Přesné množství neuměla odhadnout, ale nadýchala přes 1,6 promile a tak strážníci požádali o příjezd zdravotníky.

„V mezičase se hlídce svěřila s problémy, které v danou chvíli neuměla řešit jinak než alkoholem. Záchranáři školačku po ošetření odvezli do Dětské nemocnice. Strážníci se zajímali také o to, kdo dívce alkohol prodal. Případ potom předali úředníkům, sociálním pracovníkům i policistům,“ uzavřel Jakub Ghanem.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Brno

Štítky alkohol, dívka, školačka, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třináctiletá školačka řešila osobní problémy alkoholem. Namol opilá se potácela ulicemi Brna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.