Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Záchranáři o Velikonocích zasahovali u opilých koledníků i u vážných dopravních nehod

Podle jihomoravských záchranářů nepřivedly uplynulé velikonoční svátky na silnice extrémní množství motorkářů a cyklistů, přesto se však jejich počet v provozu vzhledem k příznivému počasí zvýšil. Záchranáři o prodlouženém víkendu museli zasahovat u jedné tragické dopravní nehody, u několika vážných, ale také u několika koledníků, kteří to přehnali s alkoholem.

O tragické nehodě, který se stala v neděli po půlnoci v centru Brna, jsme už informovali. „Osobní vůz narazil do traverzy, v autě seděli tři mladí muži. Jeden z nich zemřel v důsledku zranění neslučitelných se životem. Další dva jsme ošetřili a se zraněními středně těžkého až těžkého charakteru převezli na urgentní příjmy obou brněnských fakultních nemocnic,“ popsala nehodu z pohledu záchranářů jejich mluvčí Michaela Bothová.

 

V centru Brna zemřel při dopravní nehodě mladý muž, další dva utrpěli těžká zranění

Jihomoravští záchranáři vyjížděli v noci na dnešek k tragické dopravní nehodě v centru metropole. Auto, ve kterém byli tři mladí muži, sjelo ze silnice a narazilo do materiálu na nedaleké stavbě. Jeden mladík zemřel, dva skončili ve vážném stavu...

O velikonočním víkendu se však stalo o několik vážných nehod. V sobotu odpoledne záchranáři vyjížděli na Blanensko. „Žena středního věku jela na kole a srazila se s motorkou. Na místo vyrazil vrtulník i pozemní posádky. Pacientce zdravotníci poskytli kyslíkovou terapii, zaléčili ji a zafixovali, následně byla transportována s podezřením na těžká zranění na urgentní příjem Fakultní nemocnice Brno. Mladý motorkář utrpěl lehké zranění, po ošetření jsme jej převezli k další péči do blanenské nemocnice,“ popsala Bothová.

Zásah letecké záchranné služby si vyžádala nedělní dopravní nehoda na Vyškovsku, kde si mladý motorkář po pádu ze stroje poranil nohu. Zdravotníci mu na místě poskytli přednemocniční neodkladnou péči a vrtulník ho transportoval do Fakultní nemocnice Brno.

Práce záchranářům neskončila ani v pondělí, kdy měli starosti s několika koledníky, kteří nedokázali zkorigovat množství zkonzumovaného alkoholu. „V pondělí odpoledne a kvečeru jsme měli v péči také několik pacientů, jejichž zdravotní stav se zhoršil v důsledku nadměrného požití alkoholických nápojů, což mohlo mít souvislost s oslavou velikonočních svátků. V některých případech šlo i o těžké intoxikace,“ uzavřela mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto ZZS JMK

Štítky Velikonoce, zdraví, záchranáři, alkohol, doprava, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záchranáři o Velikonocích zasahovali u opilých koledníků i u vážných dopravních nehod  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.