Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Potravináři nalezli před Velikonocemi v brněnských obchodech plesnivé šunky a sýry

Před Velikonocemi vyrazili potravináři na kontrolu brněnských supermarketů, odhalili zkažené šunky a sýry. Potraviny pokrývala okem viditelní plíseň a kontroloři uvedli, že nejsou bezpečné. V obou případech podle odborníků nepochybil obchod při skladování, ale výrobce.

Nejdříve kontroloři zavítali do brněnské pobočky supermarketu Billa na Kounicově ulici. Do oka jim padlo stogramové balení sušené šunky, kterou pohltila nebezpečná plíseň nazelenalé barvy. „Potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení,“ sdělili pracovníci Státní zemědělské a potravinářské inspekce na svém webu Potraviny na pranýři.

Odborníci navštívili také brněnský hypermarket Globus, jenž se nachází v městské části Ivanovice. Mix čerstvě strouhaných vyzrálých sýrů obsahoval jednu ingredienci navíc, plíseň jasně modré barvy.

Za nevyhovující stav sýra podle kontrolorů nemohou pracovníci konkrétních prodejen, ale výrobce. „Při kontrole nebyly zjištěny nevyhovující teploty skladování tohoto výrobku, potravina neměla prošlé datum použitelnosti,“ uvedli na webu potravináři.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Potraviny na pranýři

Štítky šunka, sýr, plíseň, potravináři, kontrola, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Potravináři nalezli před Velikonocemi v brněnských obchodech plesnivé šunky a sýry  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.