Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Jihomoravský kraj decimuje silný vítr. Hasiči zasahovali na víc jak padesáti místech

, aktualizováno 23. března 2024, 17:55

Územím jižní Moravy se dnes prohání silný vítr a působí problémy na mnoha místech. Jihomoravští hasiči během brzkého odpoledne řešili několik desítek případů. Podle mluvčího sboru Jaroslava Mikošky se situace nyní již uklidňuje.

O problémech se silným větrem dnes Mikoška informoval na sociální síti X. „Od půl jedné evidujeme nárůst počtu událostí v souvislosti se silným větrem. Nejčastěji jde o popadané stromy na silnicích,“ popsal mluvčí. Nejhorší situace podle něj byla především na Znojemsku, Brněnsku a Blanensku. Popadalo zde celkem padesát stromů. Podle informací hasičů ovšem nebyl nikdo zraněn.

Jihomoravští hasiči vyjížděli asi k padesáti různým hlášením. Problémy s počasím dnes řešili i na Trutnovsku, kde silný vítr ráno odstavil z provozu horní úsek kabinové lanovky z Pece pod Sněžkou na Sněžku. Provoz spodní úseku z Pece pod Sněžkou na Růžovou horu omezen nebyl. 

Meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu s obdobným scénářem počítali. „V sobotu bude přes naše území k východu postupovat zvlněná studená fronta. Za ní k nám od severozápadu začne po zadní straně tlakové níže nad jižní Skandinávií proudit studený vzduch," uvedli v předpovědi na tento týden.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Brno, hasiči, vítr, stromy, výstraha, zásahy, jižní Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravský kraj decimuje silný vítr. Hasiči zasahovali na víc jak padesáti místech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.