Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Vyhlídka na Žlutém kopci dostala nový kabát. Je rozšířená o dvě zahrádky

Vyhlídka na brněnském Žlutém kopci je po rekonstrukci. K obnově parku mezi Tomešovou a Trýbovou ulicí městská část Brno-střed přistoupila na začátku minulého léta. Pracovníci postupně odstranili nevyhovující chodníky, horní plochu propojili se schodištěm směrem k Pivovarské ulici a rozšířili nový park o dvě bývalé zahrádky. V tiskové zprávě to dnes uvedl mluvčí Brna-střed Michal Šťastný.

Rekonstrukce navázala na úpravu lokality z roku 2022. „Tehdy při revitalizaci plochy u Trýblovy ulice doznalo změn stávající hřiště na míčové hry a vzniklo workoutové hřiště nebo veřejný gril. Při nynějších úpravách pracovníci například vytvořili nové cesty, instalovali mobiliář nebo několik pítek, která v lokalitě dosud chyběla. Součástí prací bylo rovněž vysázení nové zeleně. Přibylo 32 stromů, desítky keřů či cibulovin," sdělila místostarostka městské části Ludmila Oulehlová (ANO).

Práce u Tomešovy ulice dokončili dělníci loni na podzim. Po konci stavby zasadili zahradníci zeleň, kterou nyní chrání plot, aby se rostliny a trávníky ujaly. Překážky v následujících týdnech odstraní. Park bude ještě před létem kompletně k dispozici.

Revitalizace vyšla městskou část na 6,8 milionu korun, přičemž peníze poskytlo město. „Vzniklo příjemné pěší propojení Masarykovy čtvrti se Starým Brnem. Letos se chystáme rekonstruovat i další veřejná prostranství. Dokončujeme například hřiště Pod hvězdami nad Gymnáziem Matyáše Lercha a v plánu je obnova parku na Janáčkově náměstí, s čímž začneme ve druhé polovině tohoto roku," řekl starosta Brna-střed Vojtěch Mencl (ODS).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Brno-střed

Štítky vyhlídka, Žlutý kopec, příroda, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyhlídka na Žlutém kopci dostala nový kabát. Je rozšířená o dvě zahrádky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.