Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V osmadevadesáti letech zemřel arcibiskup Simeon, hlava pravoslavné církve na Moravě

Zemřela hlava pravoslavné církve na Moravě. Arcibiskup Simeon, vlastním jménem Radivoj Jakovlevič, odešel ve věku osmadevadesáti let. V posledních letech vzhledem k věku a zdraví žil v ústraní a jeho roli fakticky zastával vikární biskup Izaiáš, který o události včera v pozdních večerních hodinách informoval.

V 98 letech zemřel arcibiskup Simeon, hlava pravoslavné církve na Moravě. Na svém webu o tom informovala Olomoucko-brněnská eparchie Pravoslavné církve v českých zemích a na Slovensku. Simeon už v posledních letech vzhledem k věku a zdraví žil v ústraní a jeho roli fakticky zastával vikární biskup Izaiáš.

Simeon podle webu eparchie zemřel v úterý. „Prosíme všechny duchovní i věřící naší eparchie o modlitby za jeho nesmrtelnou duši,“ stojí na webu.

„S velkým žalem v srdci a velkou úctou vám všem chceme sdělit, že nás opustil náš milovaný vladyka Simeon,“ napsal do zprávy o Simeonově úmrtí také biskup Izaiáš na facebooku.

Arcibiskup Simeon, vlastním jménem Radivoj Jakovlevič, vystudoval teologii v Praze, Bělehradě a tehdejším Leningradě, nyní Petrohradu. Vyučoval na teologických fakultách, věnoval se biblistice. V kněžské službě byl více než 60 let. Titul arcibiskupa mu byl udělen v roce 2006.


 

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Olomoucko-brněnská eparchie

Štítky smrt, církev, arcibiskup, Olomoucko-brněnská eparchie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V osmadevadesáti letech zemřel arcibiskup Simeon, hlava pravoslavné církve na Moravě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.