Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Potravináři v brněnském supermarketu objevili závadná kuřecí játra. Mezi vnitřnostmi byly kusy žlučníku

Na první pohled nevyhovující kuřecí játra odhalili při své návštěvě potravináři v jedné z poboček obchodního řetězce Penny v jihomoravské metropoli. Balení vnitřností obsahovala kusy žlučníku i vylitou žluč, kvůli které maso zhořkne a stává se nepoživatelným.

Půlkilové balení mražených kuřecích jater zaujalo inspektory v jednom ze supermarketů na jihu jihomoravské metropole. V obalu se totiž kromě jater nacházely také jiného orgánu. „U části z kontrolovaných balení byla zjištěna přítomnost žlučníku nebo jeho zbytků,“ popsali potravináři na svém webu Potraviny na pranýři.

Žlučník přitom nemá v balení co dělat. „Dle příslušné legislativy se mezi droby řadí pouze srdce, krk, svalnatý žaludek a játra, jakož i ostatní části považované za jedlé na trhu, na kterém je příslušný produkt určen ke konečné spotřebě. Játra musí být bez žlučníku,“ upozornili odborníci.

Maso z pobočky v ulici Hviezdoslavova bylo znehodnocené. „Žluč je třeba vyřezávat opravdu velmi opatrně, jedná se o zelený váček pevně uchycený na játrech. Pokud se žluč protrhne, můžete celá játra rovnou vyhodit, protože politím žlučí zhořknou,“ popsali na webu odborníci na chov drůbeže.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Potraviny na pranýři

Štítky potravináři, játra, žluč, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Potravináři v brněnském supermarketu objevili závadná kuřecí játra. Mezi vnitřnostmi byly kusy žlučníku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.