Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Požár zasáhl chov prasat. Prasnice i selata, kterých bylo v objektu skoro pět set, jsou v pořádku

V sobotu v podvečer vyjížděli jihomoravští hasiči k požáru zemědělského objektu do obce Milotice na Hodonínsku, kam se postupně sjelo 14 jednotek. Operační středisko vyhlásilo II. stupeň požárního poplachu. Hořel zemědělský objekt, ve kterém se nacházelo 35 prasnic a 455 selat.

Do mezistropního prostoru hasiči nasadili dva vodní proudy a oheň dostali pod kontrolu po sedmé večerní. „Chov prasat nebyl požárem zasažen a nebylo potřeba je evakuovat. Celý objekt hasiči odvětrali přetlakovou ventilací. Skrytá ohniska vyhledávali termokamerou a dohašovali vysokotlakým proudem. Dron proměřil celý objekt termokamerou,“ popsal mluvčí hasičů Petr Příkaský.

Hasiči požár uhasili před devátou hodinou, rozebrali podhledy kolem ohniska požáru a materiál vynášeli mimo objekt, kde v době požáru bylo 35 prasnic a 455 selat.

„Vyšetřovatel vyčíslil předběžně škodu na 1,5 milionu korun. Hasiči svým zásahem uchránili majetek ve výši 15 milionů korun. Příčinou vzniku požáru byla závada na elektroinstalaci. Při požáru se nikdo nezranil,“ uvedl mluvčí a dodal, že na místo přijel veterinář, který apeloval na to, aby prasata mohla zůstat na místě, což se díky rychlému odvětrání podařilo.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS JMK

Štítky požár, chov, prasata, Milotice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár zasáhl chov prasat. Prasnice i selata, kterých bylo v objektu skoro pět set, jsou v pořádku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.