Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Zachránili život cyklistovi, kterého v Brně srazilo auto. Teď jim věnoval přes sto tisíc na hračky pro děti

Lukáše Janků srazilo před šesti lety auto v centru Brna, když jel na kole. Záchranáři, kteří na místo vyrazili, mu zajistili dýchací cesty, zaléčili jej a zafixovali. Lukáš byl v kritickém stavu těžce zraněný převezený k další péči do Fakultní nemocnice u svaté Anny. Následovala dlouhá cesta zotavování, operace, léčba, rehabilitace. To byl však jen začátek příběhu, za který sám pacient v minulých dnech dopsal velmi sympatickou tečku.

„Pořád mám následky, ale nepřestávám pracovat na tom, aby se neustále zmírňovaly. Není to jednoduché a já jsem vděčný všem, kteří mi po celou dobu pomáhají. Všem zdravotníkům, kteří mě ošetřovali, svojí rodině za obrovskou podporu, přátelům,“ popsal na webu jihomoravských záchranářů šestatřicetiletý Lukáš Janků.

Lukáš se rozhodl obdarovat Nadační fond Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje. „Dává mi to smysl, záchranka mi kdysi moc pomohla, zdravotníci mi zachránili život. Teď bych jim to rád oplatil, proto jsem se rozhodl věnovat nějaké peníze,“ popsal.

Lukáš věnoval fondu 111 111 korun. „Jsme za to rádi a děkujeme štědrému Lukášovi za podporu, které si moc vážíme. Za peníze pořídíme plyšové pejsky Defíky, které vozíme v našich sanitkách jako útěchu pro malé pacienty. Stále však pro nás největší odměnou zůstává fakt, že se náš pacient postupně uzdravuje a je mu lépe,“ popsala mluvčí jihomoravské záchranky a předsedkyně Nadačního fondu Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje Michaela Bothová.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS JMK

Štítky záchrana života, cyklista, dar, Defíci, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zachránili život cyklistovi, kterého v Brně srazilo auto. Teď jim věnoval přes sto tisíc na hračky pro děti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.