Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Koleje na trati u Brna jsou zničené a poškodily kola vlaků. Dopravce musel přerušit provoz

Mezi Tišnovem a Novým městem na Moravě došlo na železniční trati k závadě. Několik vlaků má rozsáhle poškozená kola, oprava bude pro dopravce nákladná a časově náročná. V úseku minimálně do pátečního večera pojedou náhradní autobusy, jednu zastávku vynechají.

Na trati Nové Město na Moravě – Tišnov řeší železničáři problémy s kolejemi. Aktuální stav trati vede k poškozování vlaků, konkrétně se tvoří trhliny v kolech. „České dráhy jsou v kontaktu se Správou železnic a společně hledají příčinu tohoto stavu,“ uvedl dopravce na sociální síti X.

„Poškození kol je natolik rozsáhlé, že v jízdních plochách vznikají trhliny. Jejich odstranění je možné jen přebroušením, což je časově i finančně náročné a podstatně to snižuje životnost kol,“ popsal mluvčí společnosti Petr Pošta.

„Závažnější je však skutečnost, že rozvoj těchto trhlin by mohl způsobit takové poškození kol, že by mohlo dojít k výraznému narušení jízdních vlastností vozů,“ doplnil Pošta.

České dráhy se proto rozhodly po z preventivních důvodů zastavit provoz vlaků v uvedeném úseku. Až do objasnění a odstranění příčin pojedou místo vlaků autobusy, které obslouží všechny zastávky s výjimkou Prudká – zastávka. Dopravce počítá s omezením minimálně do pátečního večera.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ČD

Štítky ČD, vlak, železnice, Tišnov, Nové Město na Moravě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koleje na trati u Brna jsou zničené a poškodily kola vlaků. Dopravce musel přerušit provoz  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.