Počasí dnes22 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Dělníci se v Hodoníně pustí do opravy sportovní haly, kterou před téměř třemi lety poškodilo tornádo

Budova, která v Hodoníně slouží sportovcům již téměř dvě desetiletí, utrpěla v červnu 2021 značné poškození způsobené tornádem. O nejnutnější opravy se město postaralo vzápětí, loni v létě dělníci položili novou podlahu. Nyní se pracovníci zaměří na výměnu střechy i obvodového pláště.

Tornádo poničilo střechu

V polovině února začali dělníci v Hodoníně s rekonstrukcí sportovní haly v Lipové aleji. Budovu před téměř třemi lety poškodilo ničivé tornádo, které zasáhlo jižní Moravu. Nejvíce přírodní úkaz zasáhl střechu a vnější plášť budovy. Protože poškozenou střechou zatékalo, odnesla to také podlaha.

„Za téměř dvacet let provozu se na sportovní hale podepsal nejen zub času, ale především tornádo, které budovu citelně zasáhlo před necelými třemi lety. Nejnutnější opravy z důvodu zajištění provozuschopného stavu se uskutečnily vzápětí, oprava dřevěné parketové podlahy v hlavním sále pak v létě 2023. Celková rekonstrukce však byla nevyhnutelná,“ uvedla na webu mluvčí města Petra Kotásková.

Stavební práce budou zahrnovat rozsáhlou opravu a modernizaci střechy včetně klempířských prvků, výměnu opláštění bočních křídel haly i opravu obvodového pláště hlavní budovy. Na řadu přijde oprava oken, částečně opravy podlah, nové výmalby a řada dalších dílčích oprav.

Budovu lépe zabezpečí

Důležitá je rovněž modernizace vzduchotechniky a s tím související silnoproudé elektrotechniky, vyměněn bude i systém vnější ochrany před bleskem. Z důvodu příjemnějšího sportovního zážitku bude instalováno nové ozvučení včetně nové reproduktorové soustavy a součástí bude i výměna osvětlení za úspornější LED svítidla.

„Stavební firma zahájila práce ve druhé polovině února. Výluka v provozu haly je plánována od května a ukončení stavebních prací očekáváme nejpozději v říjnu letošního roku. Předpokládané náklady stavby činí necelých pětačtyřicet milionů korun. Na tuto rekonstrukci požádalo město o dotaci ve výši 70 procent uznatelných nákladů z programu Ministerstva pro místní rozvoj,“ doplnila Kotásková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Hodonín

Štítky tornádo, hala, oprava, rekonstrukce, Hodonín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dělníci se v Hodoníně pustí do opravy sportovní haly, kterou před téměř třemi lety poškodilo tornádo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.