Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO: Záchranářům jízdu překazil defekt kola. Pětitýdennímu miminku do brněnské nemocnice pomohli policisté

Zdravotníci ze Zlína bojovali o život teprve pětitýdenního miminka. K záchraně jeho života byla potřeba urgentní operace v brněnské dětské nemocnici. Záchranářům jízdu ale překazil defekt kola. Policisté kolo vyměnili a razili sanitce cestu po frekventované dálnici D1.

Doslova jízdu o život mají za sebou zlínští záchranáři. Ti v pondělí odpoledne urgentně transportovali miminko ze Zlína na operační sál do brněnské dětské nemocnice. Jenomže jejich pohodovou jízdu nečekaně překazil defekt zadního kola.

Zdravotníci s novorozencem náhle zůstali bezmocně stát v odstavném pruhu dálnice D1 poblíž Vyškova. Okamžitě jim na pomoc vyrazila náhradní sanita jihomoravských záchranářů, ale i zdejší dopravní policisté.

„Před jejich příjezdem ale u odstaveného blikajícího záchranářského vozu náhodně zastavila brněnská převozová sanitka, jejíž Petr Vala řidič pospíchajícím kolegům ve svízelné situaci pomohl,“ informoval mluvčí jihomoravských policistů Petr Vala.

Policisté na místo přijeli po bleskové výměně kola, aby se společně mohli vydal na cestu do nemocnice. Houkající policejní hlídka zlínským zdravotníkům bezpečně razila cestu kolonami nejen na dálnici. I díky tomu dojeli záchranáři do cílové stanice včas.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky PČR, policisté, ZZS ZK, záchranáři, operace, D1, miminko, Zlín, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Záchranářům jízdu překazil defekt kola. Pětitýdennímu miminku do brněnské nemocnice pomohli policisté  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.