Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jarní teploty nepřály venkovním kluzištím v Brně. Sezonu musela ukončit dříve, než bylo v plánu

Obě velká kluziště provozovaná brněnskou městskou společností Starez-sport dnes večer ukončí provoz. Je to o týden dříve, než se plánovalo. Kluziště u obchodního centra Olympia bude fungovat do neděle, další venkovní ledové plochy už s provozem skončily minulý víkend. Do konce února tak bude možné v Brně venku bruslit jen na kluzišti na Moravském náměstí.

Už v neděli 18. února ukončilo provoz kluziště centra Salesko v Líšni, stejně jako kluziště u restaurace TeePee v Bystrci. Obě velká brněnská kluziště, tedy ve Vodově ulici a za Lužánkami, která provozuje městská firma Starez-sport, měla zůstat v provozu do konce února jako každý rok. Už v pondělí ale Starez na svých stránkách avizoval, že dnešek bude posledním dnem provozu.

„Kvůli počasí, které nyní panuje, bylo rozhodnuto provoz kluzišť předčasně ukončit, a to 23. února 2024. Pro venkovní ledové plochy je energeticky i ekonomicky ideální, když mrzne. Připravit led a udržet jeho kvalitu jsme schopni při teplotách maximálně kolem deseti stupňů nad nulou. Pokud se k vyšším teplotám přidá ještě déšť a vítr, provozní náklady rostou, ale návštěvnost veřejnosti strmě klesá,“ uvedla za Starez-sport jeho mluvčí Michaela Dittrichová.

V provozu tak zůstane venkovní kluziště na Moravském náměstí, které spravuje Sportovní a rekreační areál Kraví hora. „Zatím předpokládáme provoz do konce února, jak jsme domluveni s radnicí městské části. Doufáme, že to bude udržitelné, současný déšť situaci poněkud komplikuje, protože zvyšuje vrstvu ledu a je ji tak třeba snižovat,“ uvedl ředitel Sportovního a rekreačního areálu Kraví hora Evžen Hrubeš.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto STAREZ

Štítky zábava, sporty, bruslení, zima, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jarní teploty nepřály venkovním kluzištím v Brně. Sezonu musela ukončit dříve, než bylo v plánu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.