Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Teplo, déšť a vítr ničí lyžařské podmínky. Chladněji by nemělo být ani v dalších dnech

Zatímco v sobotu byla ještě návštěvnost jihomoravských skiareálů poměrně slušná, dnes už je kvůli dešti velmi slabá. I přesto se na Blanensku v Olešnici a v Hodoníně u Kunštátu stále jezdí. Dnes kvůli nedostatku sněhu zavřel areál ve Filipově na Hodonínsku a v Němčičkách na Břeclavsku se jezdí jen na umělém povrchu.

Správci se snaží sjezdovky udržet v provozu, i když teplo, déšť a vítr se na množství a kvalitě sněhu silně podepisují. „Ale určitě budeme jezdit dál, protože máme nasmlouvané kurzy. V týdnu by snad mohlo trochu přimrznout, zásoby sněhu máme," řekla spolumajitelka olešnického areálu Petra Bártová.

V Hodoníně věří, že ještě budou moct využít sněžná děla, aby tenčící se zásoby zvětšili. „Je to na hraně, někde jsou holá místa, ale máme je označená, aby to bylo bezpečné. Děláme všechno pro to, aby se dalo jezdit, ale na úkor bezpečnosti to dělat nebudeme, to bychom raději zavřeli," řekl provozovatel hodonínského areálu Vlastimil Jílek.

Předpověď počasí na nejbližší dny návratu zimy příliš nenapovídá, odpolední teploty nemají pod nulu klesat vůbec, noční jen výjimečně. Stejné počasí je od začátku února. „Na návštěvnosti se to bohužel podepsalo. Byly jarní prázdniny, ale lidí bylo velmi málo," dodala Bártová.

Už loňská zima nebyla pro provozovatele skiareálů příznivá. „Ukázala nám, zač je toho loket a letošek je ještě horší. Ale bohužel s přírodou nic neuděláme. Je to boj," uvedl Jílek.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Skipark Filipov

Štítky počasí, rekreace, hory, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Teplo, déšť a vítr ničí lyžařské podmínky. Chladněji by nemělo být ani v dalších dnech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.