Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Modernizace stadionu Zbrojovky začne letos. Opraví se sedačky, světla, ozvučení i střecha

Modernizace fotbalového stadionu v brněnské Srbské ulici, kde hraje Zbrojovka Brno, by měla začít letos. Radní města schválili zadávací řízení na zhotovitele, jenž zajistí projektovou dokumentaci i stavební úpravy. Vyjdou na 80 až 90 milionů korun bez daně, zahrnují zastřešení sektorů, nové sedačky, osvětlení i ozvučení. Práce po etapách potrvají do roku 2026, uvedl v tiskové zprávě radní pro sport Tomáš Aberl (TOP 09).

Vybraná firma nejprve namontuje nové sedačky na hlavní tribuně v sektorech A i B a nainstaluje umělé osvětlení. Zastřešení se týká sektorů H, I, N a O, které leží naproti hlavní tribuně, i sektorů C a D určených hostujícím fanouškům. V plánu je také renovace ozvučení uvnitř i vně stadionu s připojením na nezávislý zdroj elektřiny a úprava vstupů s turnikety. Aktuální sektory T, U a V chce město zrušit včetně demolice betonové konstrukce, čímž vznikne vjezd ze Srbské ulice. Ve vzniklém prostoru přibude soustava mobilních buněk, v nichž najdou zázemí hráči, delegáti a rozhodčí či novináři. V momentálně nevyužívaném sektoru P bude ošetřovna pro diváky.

„Dokud nevznikne nový stadion na výstavišti, musí Brno pečovat o městský areál na Srbské, aby stále vyhovoval standardům nejvyšších fotbalových soutěží. Již dříve jsme vybrali zhotovitele rekonstrukce hrací plochy, vedle níž je nezbytná také celková modernizace zázemí," řekl Aberl. Revitalizaci hřiště má na starost společnost Prostavby, náklady přesahují 32 milionů korun bez daně. Počítá se s novým povrchem z přírodní trávy, novým systémem pro závlahu a vyhříváním i vybudováním akumulační nádrže na dešťovou vodu.

Zkvalitnění infrastruktury stadionu podle nových standardů, které schválily Fotbalová asociace České republiky a Ligová fotbalová asociace, je nutnost. Pokud by městský areál v Srbské certifikací neprošel a nezačal požadavky plnit, nemohl by hostit zápasy nejvyšší ligy ani mezinárodní utkání.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Zbrojovka Brno

Štítky správa, stavby, fotbal, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Modernizace stadionu Zbrojovky začne letos. Opraví se sedačky, světla, ozvučení i střecha  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.