Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Blansku přibývá toulavých koček. Město finančně podpoří jejich kastraci

V Blansku přibývá toulavých koček, město proto pro chovatele vypsalo program na kastraci těchto zvířat. Obyvatelé s trvalým pobytem v Blansku tak od února budou moci žádat o finanční příspěvek na kastraci koček, které vlastní nebo o ně pečují. Město o tom informovalo na svém webu.

„Cílem programu je podpořit chovatele koček chovaných v domácnosti a motivovat je poskytnutím finančního daru ke kastracím jimi chovaných zvířat," uvedl místostarosta Ivo Stejskal. Program se podle něj vztahuje i na zákroky na opuštěných kočkách, které v Blansku odchytí městská policie.

Na program kastrace koček město pro letošek vyčlenilo 50 tisíc korun. Výše poskytovaného daru je stanovena maximálně na 800 korun na zákrok v případě kočky a 500 korun na kastraci kocoura. O podporu mohou zájemci požádat do tří měsíců od provedení zákroku.

Povinnou přílohou žádosti je originál dokladu vystaveného veterinárním lékařem za provedený výkon, ne starší než tři měsíce. V případě splnění podmínek tohoto programu uzavře město se žadatelem darovací smlouvu o poskytnutí finančního daru. Žadatel může žádat o dar pouze jednou ročně na jeden veterinární zákrok.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky kočky, kastrace, příroda, Blansko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Blansku přibývá toulavých koček. Město finančně podpoří jejich kastraci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.