Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Lidé na jihu Moravy padají na ledu. Záchranáři jich od pondělního večera ošetřili pětadvacet

Záchranáři v Jihomoravském kraji ošetřili od pondělního podvečera asi pětadvacet lidí po pádu na náledí, nejvíce jich bylo do pondělní půlnoci. Nejčastěji lidé utrpěli úrazy rukou, nohou, ale také hlavy nebo žeber. Část z nich skončila v nemocnici.

Výjezdy k pádům na ledu evidují záchranáři zhruba od pondělní šesté hodiny večerní. „Do půlnoci šlo o necelé dvě desítky lidí. Poté začaly výjezdy v ranní hodinách, těch bylo asi šest,“ uvedla mluvčí záchranářů Michaela Bothová. Šlo především o zranění rukou a nohou, také hlavy, kyčle, bolesti zad.

„Ranní výjezdy se týkaly například Hodonínska, Znojemska či Břeclavska,“ uvedla Bothová. Doplnila, že záchranáři sami měli v některých oblastech k pacientům problém se vůbec dostat. Silnice byly v některých lokalitách neošetřené, zledovatělé. Například v okolí Tišnova.

Záchranáři také v souvislosti s ledovkou vyjížděli v noci ke dvěma nehodám, zranění ale nebyla nijak vážná. Jednoho pacienta záchranáři ošetřili na místě, jednoho s lehkým zraněním převezli do nemocnice.

Ledovka na jihu Moravy komplikuje dopravu, nehod se staly desítky. V Brně kvůli poškození trolejového vedení nejezdí v některých úsecích tramvaje, v kraji jsou zpožděné autobusové spoje a některé ani nevyjely.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zuzana Duzbabova

Štítky ČR, počasí, zdraví, zranění, Jihomoravský, FOTO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé na jihu Moravy padají na ledu. Záchranáři jich od pondělního večera ošetřili pětadvacet  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.