Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Sněhové podmínky v jihomoravských areálech jsou dobré. Lyžařů přibývá

Podmínky pro lyžování v areálech na jihu Moravy jsou dobré, například na sjezdovkách na Blanensku leží až metr sněhu. Díky počasí přibylo i lyžařů řekli provozovatelé či správci areálů.

Lyžovat se v areálech na jihu Moravy začalo loni v první polovině prosince, kdy napadl první přírodní sníh a začalo i mrznout. Většina z areálů je od té doby v provozu bez přerušení, a to i přes některé velmi teplé dny. Areálům navíc vydatně pomohl mráz v posledních dvou týdnech.

„Máme dosněženo, podmínky jsou výborné, na sjezdovce je do metru sněhu. Zvedl se i zájem o lyžování, dostali jsme se zhruba na to, na co jsme zvyklí,“ popsal za středisko v Hodoníně u Kunštátu na Blanensku Vlastimil Jílek. Areál leží na východním okraji Českomoravské vrchoviny, délka sjezdovky je asi 550 metrů s převýšením 100 metrů. Od minulého víkendu je zpřístupněná i oblíbená boční trasa, která vede směrem od hlavní sjezdovky velkým obloukem, měří až 700 metrů. Lyžaři si ji poprvé mohli vyzkoušet loni. O tomto víkendu chce zařízení zprovoznit i horní sjezdovku s pomou, k dispozici tak bude lyžařům i sjezdovka zhruba o délce 350 metrů.

Kolem metru sněhu leží i na nedaleké sjezdovce v Olešnici na Blanensku. „Podmínky jsou dobré, přestože nám trochu zapršelo. Zvedl se i zájem lyžařů,“ uvedla za středisko spolumajitelka Petra Bártová. Areál nabízí sjezdovku o délce 500 metrů se stometrovým převýšením.

Celá je zasněžená i sjezdovka v Němčičkách na Břeclavsku, kde se lyžuje na svahu mezi vinohrady. Tam ale mají přes zimu položený umělý povrch, který umožňuje lyžovat i za nepříznivých podmínek. Lyžovat se tam tedy dá i za situace, když jsou teploty nad nulou a sníh není. Na svahu leží podle webu areálu asi 30 centimetrů sněhu. V provozu je i areál ve Filipově údolí na Hodonínsku, kde na svahu leží podle webu 30 až 45 centimetrů sněhu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Tomáš Snow Olešnice

Štítky počasí, rekreace, hory, lyžování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sněhové podmínky v jihomoravských areálech jsou dobré. Lyžařů přibývá  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.