Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Brno nabízí psychoterapeutickou pomoc zdarma lidem pečujícím o druhé

Brno prostřednictvím své poradny Socio Info Point od ledna nabízí individuální psychoterapeutickou pomoc pro lidí, kteří pečují o jiné, většinou o nesoběstačné příbuzné. Nejde tedy o profesionální pečovatele. Město službu poskytuje zdarma, řekl dnes mluvčí brněnského magistrátu Filip Poňuchálek.

Brno podobnou službu veřejnosti dosud nenabízelo, nabídka psychoterapeuta vznikla díky evropskému projektu. „Být oporou lidem nesoběstačným bývá často velmi vyčerpávající jak fyzicky, tak i psychicky. Projekt nabízí nejen terapeutickou pomoc zdarma, ale i řadu dalších vzdělávacích a pomocných aktivit pro občany pečující, i pro zájemce, kteří se chtějí preventivně vzdělávat v této oblasti," uvedl Filip Poňuchálek.

Poradna už několik let poskytuje komplexní informační servis, kterým podporuje pochopení a řešení obtížné životní situace. Díky projektu se stala mobilní a nabízí možnost poradenství u klientů doma. „Tým poradny se nyní rozšířil na čtyři členy. Najít terapeuta, který by vyhověl také časovým potřebám klientů, bylo velmi obtížné a trvalo to několik měsíců. Jsme na začátku psychoterapeutické podpory. Zatím obsloužíme pět klientů týdně. Dle zájmu se mohou kapacity navyšovat," dodal mluvčí. Socio Info Point bude v blízké době také pořádat vzdělávací semináře v oblasti péče a terapeutické skupiny.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky psychologie, terapie, zdraví, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno nabízí psychoterapeutickou pomoc zdarma lidem pečujícím o druhé  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.