Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Přicházejí třeskuté mrazy. Meteorologové doporučují omezit délku pobytu venku

Meteorologové varují před silnými mrazy. Od pondělí do čtvrtka zasáhnou celou Českou republiku. Teplota po ránu klesne pod minus 12 stupňů. Informoval o tom dnes Český hydrometeorologický ústav. Trvá výstraha před hustým sněžením na jihu Čech a závějemi v Jeseníkách a v Beskydech. Do úterý platí povodňová pohotovost v Ústeckém kraji. V Jihomoravském kraji má místy slabě sněžit a nejvyšší teploty se dostanou na minus osm až minus čtyři stupně Celsia.

Podle meteorologů hrozí především v noci a po ránu prochladnutí a omrznutí nechráněných částí těla. „Doporučujeme se chránit teplým oblečením ve více vrstvách a vhodnou obuví. Malé děti, starší a nemocní občané by měli omezit délku pobytu venku. Proti prochladnutí pomáhá teplý nápoj, jídlo a tělesný pohyb," uvedl ČHMÚ.

Na Českokrumlovsku, Vimpersku a Prachaticku od dneška do pondělní půlnoci napadne až 25 centimetrů sněhu. V dalších částech jižních Čech, na Plzeňsku, v Moravskoslezském, Olomouckém a Zlínském kraji spadne 15 centimetrů sněhu. Na Vysočině, jihu Moravy, ve Zlínském a Moravskoslezském kraji se budou tvořit sněhové jazyky a místy hrozí vítr o rychlosti až 65 kilometrů v hodině.

V Jihomoravském kraji meteorologové předpovídají na pondělí zataženo až oblačno a zpočátku dne místy slabé občasné sněžení. Během dne budou srážky ustávat a později bude částečně ubývat oblačnosti. Nejvyšší odpolední teploty se dostanou na minus osm až minus čtyři stupně. Vát bude čerstvý severovýchodní až severní vítr o rychlosti pět a deset metrů za sekundu. Vítr bude večer částečně slábnout.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, zima, mráz, Jihomoravský

Přicházejí třeskuté mrazy. Meteorologové doporučují omezit délku pobytu venku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.