Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Mikulovští záchranáři se dočkali nové základny. Je nízkoenergetická a využívá fotovoltaické elektrárny

Lepší umístění, nové zdravotnické vybavení i pohodlné parkování pro zaměstnance. To nabízí nová základna záchranářů v Mikulově. Náklady na výstavbu budovy vyšly na 84 milionů korun, vybavení interiéru stálo necelé 3 miliony korun.

Záchranáři sídlí hned vedle hasičů

Nově postavená moderní budova přinesla místním zaměstnancům záchranné služby kvalitnější podmínky pro práci. Záchranářům zpříjemní jejich službu například lepší pobytové prostory se šatnami a hygienickým zázemím.

„Výhodou je především to, že už nejsme v pronájmu, také výjezd na hlavní cestu bude rychlý a přímý. Určitě jsme rádi za velkorysé prostory, které nám chyběly, větší garáž pro sanitky, dostatek skladových prostor, lepší hygienické zázemí či možnost parkování pro zaměstnance,“ řekla ředitelka jihomoravské záchranky Hana Albrechtová.

Základna je sice v provozu už od prosince, slavnostní otevření i s přestřihnutím pásky ale proběhlo až včera. Společně s Hanou Albrechtovou se slavnostního otevření účastnil i hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich (KDU-ČSL) a další představitelé kraje. 

„Záchranáři získali odpovídající pracovní podmínky pro případný zásah. Původní, nevyhovující základnu nahradila nová na strategickém místě. Usnadní to koordinaci obou složek integrovaného záchranného systému,“ uvedl Jan Grolich.

Budova základny je nízkoenergetická

Mikulovskou výjezdovou základnu pro zdravotnickou záchrannou službu kraj postavit v plusovém energetickém standardu. Využívá tak dvě fotovoltaické elektrárny, které svým výkonem zásobují běžný provoz základny a pohání tepelná čerpadla využívající teplo z hlubinných vrtů. Ty vyrábějí teplo k vytápění a teplou vodu. Tento systém je také schopný základnu v létě zchladit.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZZS JMK

Štítky záchranáři, Mikulov, základna, otevření

Mikulovští záchranáři se dočkali nové základny. Je nízkoenergetická a využívá fotovoltaické elektrárny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.