Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Do hodonínské zoo loni přišlo 172 tisíc lidí. Jde o její čtvrtou nejvyšší roční návštěvu

Do Zoo Hodonín loni zavítalo téměř 172 tisíc návštěvníků, což je meziročně zhruba o 8 tisíc méně. I tak je to čtvrtá nejvyšší návštěvnost v historii zahrady. Řekl to mluvčí zařízení Ivo Cencinger.

Zoo Hodonín patří k nejmenším a nejmladším v České i Slovenské republice. Otevřená byla v roce 1977. „Za mírným meziročním poklesem návštěvnosti je podle nás finanční nejistota lidí při vyšší inflaci, u sezonních měsíců se podepsalo i horší nebo extrémnější počasí,“ uvedl mluvčí Ivo Cencinger.

Nepatrný vliv mohlo mít podle mluvčího i trvající uzavření pavilonu akvárií, který v polovině roku 2021 poničilo tornádo a od té doby nebyl v provozu. Loni stavbu zoo zbourala a po dokončení projektové dokumentace a výběru zhotovitele by letos mohla začít výstavba pavilonu nového. Loni na podzim po zbourání původních, zastaralých pokladen, začala také stavba nového vstupního areálu, ten má být hotový letos v létě.

Návštěvnicky nejúspěšnějším měsícem zoo byl tradičně červenec, dorazilo zhruba 36 tisíc návštěvníků. Následoval srpen, kdy jich přišlo asi 28 tisíc. Přesto tento měsíc zoo zaznamenala největší propad návštěvnosti oproti roku 2022, a to zhruba o 7 tisíc návštěvníků. Pomyslným skokanem roku bylo září, kdy dorazilo meziročně o 6500 návštěvníků více. „Za tímto dvouměsíčním výkyvem stálo jednoznačně počasí,“ uvedl Cencinger.

Nejslabším měsícem co do návštěvnosti v Zoo Hodonín bývá obvykle leden, vloni to byl listopad, kdy dorazilo 2500 lidí. V prosinci to pak bylo zase více, zoo evidovala přes 3 tisíce návštěvníků. „Příznivý vliv mohlo mít několik zasněžených dnů, kdy je pohled na zoo i zvířata zajímavější a také pořádání komentovaných krmení zvířat o Štědrém dnu i o Silvestru,“ uvedl mluvčí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Zoologická zahrada Hodonín

Štítky ZOO Hodonín, návštěvnost, počasí, Hodonínsko

Do hodonínské zoo loni přišlo 172 tisíc lidí. Jde o její čtvrtou nejvyšší roční návštěvu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.