Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Brno to umí s uprchlíky. Za integraci cizinců dostalo ocenění

Novým titulem se může pyšnit jihomoravská metropole. Na konferenci v Praze zástupci Brna převzali ocenění za integraci cizinců, ve které je město podle ministerstva vnitra v tuzemsku nejlepší. S ostatními se pak podělili o zkušenosti se začleňováním Ukrajinců.

O tom, jak v jihomoravské metropoli funguje systém integrace cizinců, povídali zaměstnanci Odboru sociální péče na konferenci v Praze. Panelové diskuze se zúčastnil například Hradec Králové nebo Starý Plzenec, ale i další tuzemská menší města a obce.

„Měli tak příležitost sdílet zkušenosti se zvládnutím pomoci dvaceti tisíc lidí z Ukrajiny a jejich začleňování, informace o způsobu spolupráce s neziskovým sektorem včetně finanční účasti města nebo o činnosti interkulturních pracovníků,“ uvedl náměstek primátorky pro sociální oblast Robert Kerndl (ODS).

Na setkání pořádaném ministerstvem vnitra a Úřadem Vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) zástupci získali ocenění za podporu integrace na municipální úrovni. Kromě toho se řešila i další témata, jako jsou mechanismy státní podpory v Česku, pohled a zkušenosti ukrajinských uprchlíků, prezentovaly se také výsledky výzkumu UNHCR. Ten se zaměřoval na nejvýznamnější potřeby běženců, jako je bezpečnost, zdraví, bydlení nebo vzdělávání.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky Brno, uprchlíci, Ukrajina, ocenění, ministerstvo vnitra, OSN, integrace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno to umí s uprchlíky. Za integraci cizinců dostalo ocenění  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.