Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Brno zabodovalo mezi sbírkovými projekty. Daruj kelímek získalo prestižní ocenění

Brněnský projekt Daruj kelímek získal významné ocenění Fóra dárců. Jedinečný projekt se umístil mezi třemi nejlepšími charitativními sbírkami minulého roku. Letos má našlápnuto k ještě lepšímu výsledku, lidé na charitativních stáncích darovali už více než milion korun. Přispívají na děti, zvířata ale i udržitelnost.

Za úspěchem sbírky stojí podle organizátorů hlavně štědrost návštěvníků Brněnských Vánoc. „Jsme moc rádi, že náš projekt získal toto uznání. Největší podíl na úspěchu naší sbírky mají ale především návštěvníci adventních trhů v Brně a nás velmi těší, že si tuto formu pomoci tolik oblíbili,“ řekl výkonný ředitel projektu Daruj Kelímek Ondřej Šibřina.

Minulý rok se díky projektu podařilo vybrat necelé tři milionu korun, které se rozdělily mezi osmnáct organizací. „Věříme, že letos se podaří vybrat ještě více. Do budoucna přemýšlíme o vybírání vyšších částek a hrajeme si také s myšlenkou rozšíření projektu do dalších měst,“ uvedla koordinátorka projektu Natálie Miklánková.

Sbírka začala 17. listopadu a potrvá až do 23. prosince, kdy se uskuteční slavností vyhlášení a organizátoři předají finanční šeky jednotlivým charitám. Letos můžou návštěvníci trhů přispět například na charity, které se zaměřují na děti, seniory, zvířata humanitární pomoc nebo třeba udržitelnost.

Darování je jednoduché a rychlé

Projekt spojený s Vánocemi si Brňané oblíbili. Stačí, když si lidé na adventních trzích koupí jakýkoli nápoj do vratného zálohovaného kelímku a ten potom odevzdají v jednom ze tří charitativních stánků, které se nachází na třech největších náměstích v centru města. Tímto činem přispějí padesát korun na jednu z osmnácti zapojených charit, výběr je na nich.

Návštěvníci brněnských adventních trhů přispívají na charitu z mnoha důvodů. „Ráda pomůžu, přijde mi to jednoduché a ráda daruji pokaždé někomu jinému,“ vysvětlila jedna z dárkyň vánočního kelímku. Jiní dárci oceňují nápad a celkovou myšlenku.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Daruj kelímek

Štítky Daruj kelímek, Charita, Projekt, Fórum dárců, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno zabodovalo mezi sbírkovými projekty. Daruj kelímek získalo prestižní ocenění  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.