Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

POP science bude poprvé v Brně

PR článek

Přesvědčte se, že věda je i zábava na festivalu performerů, poprvé v ČR. V sobotu 9. prosince se zábavní vědecký park VIDA! promění v jedno velké jeviště a uvítá v Brně osm týmů z českých i zahraničních science center.

Unikátní festival POP science si dává za cíl seznámit širokou veřejnost s vědeckými tématy prostřednictvím science show, se kterými tým VIDA! opakovaně boduje i na mezinárodní scéně. Zažijte, jaké různorodé možnosti science show nabízí, jak se dá věda prezentovat hravou formou a různými způsoby. Zapojte se aktivně do děje a podílejte se na jednotlivých pokusech.

„Kdo je královnou věd? Co všechno může být výbušninou a co je jejím detonátorem? Proč a jak letadla dokáží létat? A jak hlas změní fluorid sírový? Odpovědi nejen na tyto otázky vám přinesou jednotlivé science show,“ přiblížila sobotní program Kateřina Opluštilová, manažerka programového oddělení. V dalších show pak nebude nouze o efektní výbuchy i překvapivé pokusy se suchým ledem nebo tekutým dusíkem. Podrobný program a vstupenky najdete na webu vida.cz.

Festival není jedinou novinkou. Od prosince se ve VIDA! promítá nový 3D film Království zvířat. Vydejte se vstříc dobrodružství po rozhlehlých afrických savanách i zamrzlých končinách Země na velkém plátně ve 3D. Nový film Království zvířat vás vezme do rozmanitého světa živočišné říše a přiblíží vám zvířecí hrdiny v jejich přirozeném prostředí.

Vánoce jsou bezpochyby období, kdy se dějí ta největší kouzla. Nebo je to všechno jenom věda? Odpověď zjistí rodiče s dětmi na vánočních dílničkách s pokusy – Vánoční kouzlení. Rozpohybujete společně různé předměty, napíšete neviditelný dopis nebo si vyrobíte svítící přání. Dílný uvádíme během víkendů v prosinci a o vánočních prázdninách.

Nevíte si rady s dárky? Darujte, svým blízkým vstupenku do světa chytré zábavy. Stačí pár kliknutí a máte vyřešeno. Hrát si a objevovat ve VIDA! mohou opravdu všichni.

Ohodnoť článek

Štítky Brno, VIDA, věda, festival

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

POP science bude poprvé v Brně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.