Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

ANKETA: Na jižní Moravě rozsvítili vánoční stromky. Vyhraje Znojmo, Blansko nebo Hodonín?

O první adventní neděli se sešli lidé v jihomoravských městech, aby se pokochali letošní sváteční výzdobou. Vánoční stromy rozzářily Blansko, Znojmo, Hodonín, Vyškov, Břeclav i Brno. Která z dominant se letos povedla nejvíc, mohou Brňané rozhodnout v anketě.

Břeclav

Adventní veselení odstartovali v Břeclavi, kde za doprovodu troubení tradičně rozsvítili strom v parku u nádraží. Atmosféru dokreslila bílá sněhová peřina, která přikryla také tradiční vánoční městečko Břeclavské Vánoce v pěší zóně u parku. Výzdoba bude lidem dělat radost až do 6. ledna, na místě nechybí stánky s občerstvením, koncerty, tradiční řemesla nebo Starostův svařák, ze kterého půjde výtěžek na dobrou věc.


FOTO: Město Břeclav

Hodonín

Sněhu si užili také návštěvníci Masarykova náměstí v Hodoníně. Při hlasitém cinkání zvonečků a po zapálení první svíce na adventním věnci společně pozorovali, jak se patnáctimetrová a čtyřicet pět let stará douglaska proměňuje v symbol svátků. Letošní rok přinesl také několik změn ve výzdobě, kterou doplnily denní nesvítící prvky. Dekorace jsou i na sloupech veřejného osvětlení ve zrekonstruované části ulice Měšťanská a k výměně došlo také ve Štefánikově ulici. Vánoční trhy s každodenním programem na místě potrvají až do 19. prosince.


FOTO: Město Hodonín

Znojmo

Strom na Masarykově náměstí nazdobili ve Znojmě, kde se žárovky rozsvítily na pětačtyřicet let starém jehličnanu. Horní náměstí se chlubí pětadvacet let starou kavkazskou jedlí. Nedělní program doprovodil koncerta zpěváka Janka Ledeckého a DPS Libohlásek. 


FOTO: Město Znojmo

Blansko

V Blansku si začátek Vánoc užili už o týden dřív. Při čekání na rozsvícení desetimetrové okrasné jedle ojíněné náměstí Republiky provoněl svařák, klobásy a kapří hranolky. Několik tisíc lidí potěšila také utajovaná dronová světelná show, která návštěvníky naladila na blížící se předvánoční čas.


FOTO: Město Blansko 

Vyškov

Masarykovu náměstí letos po dvou letech dominuje douglaska tisolistá, kterou do Vyškova dovezli z Nové ulice. Na radniční věži se také objevily čtyři světelné prvky symbolizující čtyři svíce na adventním věnci. Na program se připojilo také představení rozšířeného dřevěného betlému od uměleckého řezbáře Tomiše Zedníka.


FOTO: Město Vyškov

Brno

V jihomoravské metropoli rozsvítili vánoční stromy na několika místech v centru města už 24. listopadu. Každoroční událost si nenechalo ani letos ujít tisíce zvědavých lidí. Patnáctimetrová jedle, jež tradičně pochází z bílovického polesí na Brněnsku, nahradila smrk, jenž stál na centrální ploše loni. Do svátečního se oblékly také stromy na Zelném trhu a Moravském náměstí.


FOTO: Michal Šťastný

Které z jihomoravských měst má letos nejhezčí vánoční strom?

Celkem hlasovalo1077 čtenářů

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Znojmo, Město Hodonín, Město Vyškov, Město Břeclav, Město Blansko

Štítky Brno, Blansko, Znojmo, Hodonín, Vyškov, Břeclav, Vánoce, stromy, tradice, anketa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Na jižní Moravě rozsvítili vánoční stromky. Vyhraje Znojmo, Blansko nebo Hodonín?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.