Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Inspektoři se zlobí na brněnský supermarket. Prodával zkažené maso

Nepříjemné překvapení čekalo na pracovníky Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI), když vkročili do brněnského supermarketu Albert v Kosmově ulici. V chladicím boxu objevili podezřelé kuřecí maso. Při podrobnějším zkoumání zjistili, že řízky jsou zkažené, páchnou a omaštěné slizem.

Inspektoři se vydali do obchodu, aby prověřili stav potravin v nákupáku. Podívali se do masného oddělení, kde je zaujala prsa z kuřete nazvané Albertovo kuřecí. Výrobek si odnesli. Při rozbalení se pak následně na kontrolory vyvalil nepříjemný zápach, který značil, že maso rozhodně není v pořádku. 

„Inspektoři SZPI na základě senzorického hodnocení zjistili, že předmětná potravina zapáchala po kažení a měla oslizlý povrch. Jeví-li potravina známky kažení, nelze ji považovat za bezpečnou pro lidské zdraví,“ popsali potravináři v závěrečné zprávě. 

Inspekce informaci předala potravinovému řetězci a zároveň upozornila spotřebitele, aby byli obezřetní. „Pro úplnost dodáváme, že během kontroly jsme nezjistili skladování v nevhodných teplotních podmínkách. Potravina neměla prošlé datum použitelnosti,“ konstatovala SZPI, která už dále neinformovala, zda udělila prodejci nějakou formu postihu.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SZPI

Štítky Brno, SZPI, Albert, Maso, Kuřecí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Vaněk

Státní orgány, které se mají starat o nezávadné potraviny, se "zlobí"? To jako vážně...? A nikde nečtu, že by namátkou podrobili i další výrobky, když bylo skladování v pořádku - nebo že by nesměli obtěžovat nadnárodní korporaci?

Neděle, 10. prosince 2023, 09:19Odpovědět

Libor Burian

Jestli bylo salmonelni jako nedávno od ukáček v peny tak se spolu s kontaminovaným obilím může jednat o pekariotužování se svetry. Nebo pokračování války kdy za první používali chlor, za druhé cyklon, ve Vietnamu agent Orange a napalm, oblíbené bombardování Drážďan, Nagasaki, My Lai, Četa, Forest Gump o Vietnamu, Arábii , Jugoslávii, Afgánistán, dnes mafie bombarduje gazu. Na yt Mudr Jan Hnízdil Světu vládnou psychopati...

Úterý, 28. listopadu 2023, 09:52Odpovědět

Diskutér T.

ALBERTOVO NECHUTNÉ ZKAŽENÉ - TO JE VELKÁ OSTUDA - A POTOM TY JEJICH REKLAMY O PLÝTVÁNÍ, KDYŽ LIDÉ CELEJ NÁKUP ZKAŽENÝHO MASÍČKA, HODÍ DO ODPADKŮ......

Úterý, 28. listopadu 2023, 09:35Odpovědět

Libor Burian

Podivné. Neprošlé. Měli štěstí. Prokázali svou důležitost. Zachránili jiného zákazníka. Zem původu ?

Středa, 29. listopadu 2023, 11:22Odpovědět

Ev Ik

Naučte se psát česky, proboha! To je úroveň MŠ. Co měla SZPI dále "formovat"? To kuřecí?

Pondělí, 27. listopadu 2023, 12:35Odpovědět

Karel Rada

Však vidíte vzdělání autora…

Úterý, 28. listopadu 2023, 06:16Odpovědět

Vladimír Malý

Vidím. Politej žurnalista. Ten by snad měl umět - "v nákupáku".

Středa, 29. listopadu 2023, 06:31Odpovědět

Libor Burian

To bude ta inkluze. O důvodech dnešního zmaru píšu ve vláknech diskusí pod Komentáře, Glosy a další články, nyní pod článkem o demonstraci v Praze.

Pondělí, 27. listopadu 2023, 13:24Odpovědět

Inspektoři se zlobí na brněnský supermarket. Prodával zkažené maso  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.