Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Brno vyřešilo nedostatek bazénů. Otevřelo moderní plavecký komplex

Dlouhé čekání je u konce. Brno se po téměř roce a půl dočkalo otevřeného plaveckého komplexu v Lužánkách. Novinkou je kromě opraveného plavečáku také nový pětadvacetimetrový bazén, v němž si užijí plavci, školáci i veřejnost. Investice vyšla na bezmála půl miliardy.

V Brně začali s modernizací sportoviště loni na jaře. Plány ale sahají až do roku 2018. Důvodem k pracím byl fakt, že ve městě podle magistrátu dlouhodobě chybí kryté plochy k plavání. Nyní se nabídka zlepšila, jelikož dělníci s několika měsíčním zpožděním skončili s výstavbou nového krytého bazénu, u něhož vznikla i okolní infrastruktura jako parkoviště pro 80 aut, lávka nebo schodiště. Změn doznal i stávající plavečák. Nový je tam strop, osvětlení nebo skokanské věže. Oba bazény jsou navíc propojené.

„Sportoviště má nyní větší kapacitu pro veřejnost a rozšířené zázemí, umožní výuku plavání, poskytne prostor pro provozování široké škály plaveckých sportů a navíc má parametry pro konání mezinárodních soutěží – nový pětadvacetimetrový bazén může sloužit jako rozplavbový pro závody v padesátce,“ uvedla brněnská primátorka Markéta Vaňková (ODS).

Radnice zaplatila za investici téměř půl miliardy korun. Náklady spočítala na 444 milionů korun. S uhrazením pomohla městu i zhruba stomilionová dotace od Národní sportovní agentury. Zbytek doplatil magistrát. 

„Oba bazény budou mít k dispozici osm plnohodnotných drah, menší šestnáctimetrový bazén bude sloužit především dětem pro výuku plavání. Zájemci z řad veřejnosti se nemusí bát, že by bazény obsadily jen kluby a organizace. Minimálně tři dráhy v padesátimetrovém nebo čtyři dráhy v pětadvacetimetrovém bazénu by měly být vždy k dispozici veřejnosti,“ uvedl radní pro oblast sportu Tomáš Aberl (TOP 09)

Vykoupání za necelé dvě stovky 

Nové sportoviště je oficiálně otevřené od pondělí. K návštěvě stačí mít plavky a zaplatit vstupné. „Standardní cena za hodinu a půl plavání mezi šestou a čtrnáctou hodinou a následně mezi osmou a půl desátou hodinou večerní byla nastavena na 160 korun. Odpolední vstupné je o dvacetikorunu dražší. Děti do čtrnácti let včetně, senioři a osoby se zdravotním postižením budou mít vstupné zvýhodněno. K dispozici budou i skupinové slevy,“ dodal mluvčí radnice Brna Filip Poňuchálek ke sportovišti, jež spadá pod městskou společnost Starez–Sport. 

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Lužánky, Bazén, Rekreace, Koupání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno vyřešilo nedostatek bazénů. Otevřelo moderní plavecký komplex  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.