Počasí dnes22 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Přichází pravé podzimní počasí. Experti čekají přeháňky a výrazné ochlazení

Tento týden bude v Česku převládat počasí s proměnlivou oblačností, místy s přeháňkami, které budou na horách přecházet do sněžení. Postupně se mírně ochladí. Zatímco dnes se ještě nejvyšší odpolední teploty budou pohybovat v průměru kolem 12 stupňů Celsia, od středy to bude o tři stupně méně. Vyplývá to z týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Dnešek bude zřejmě nejslunečnějším dnem celého týdne. Obloha bude oblačná až polojasná, místy přechodně i skoro jasná. Na horách a večer i na západě Čech očekávají meteorologové místy přeháňky. Nejvyšší odpolední teploty dosáhnou na deset až 14 stupňů, na jihu Moravy až na 16 stupňů Celsia. Pocitovou teplotu ale sníží čerstvý západní až jihozápadní vítr s nárazy o rychlosti kolem 50 kilometrů v hodině, který odpoledne zeslábne.

V úterý bude zpočátku ještě polojasno, postupně ale bude přibývat oblačnosti. Přeháňky meteorologové očekávají zejména na horách, kde mohou být smíšené a sněhové. Nejvyšší denní teploty budou nejčastěji mezi devíti až 13 stupni Celsia, na jihu Moravy o dva stupně vyšší.

Od poloviny pracovního týdne a o víkendu bude oblačno až zataženo. Z mraků bude místy pršet, na horách sněžit. Denní teploty zpočátku 10 až 15 stupňů, o víkendu už jen šest až 11 stupňů Celsia. Ranní minima budou kolísat mezi sedmi a dvěma stupni Celsia, koncem týdne klesnou až k nule, uvedli dnes ráno meteorologové na síti X.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Počasí, Brno, Ochlazení, Podzim

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přichází pravé podzimní počasí. Experti čekají přeháňky a výrazné ochlazení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.