Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Obří model brněnského nádraží zmokl v obchoďáku. Před deštěm ho chrání igelit

Model nového brněnského vlakového nádraží, který je vystavený v obchodním centru Galerie Vaňkovka, zahalil igelit. Začalo na něj totiž pršet. Kvůli obavě z případného poškození pracovníci speciální 3D model radši přikryli. Návštěvníci se proto museli spokojit s ochuzeným pohledem na vystavenou expozici.

Nečekané problémy zapříčinil v Brně intenzivní déšť. „Došlo k průsaku vody skrze světlík rotundy v nákupním centru. Z preventivních důvodů jsme se rozhodli část modelu zakrýt, abychom minimalizovali jakoukoli možnost jeho poškození,“ sdělil Drbně ředitel centra Galerie Vaňkovka Tomáš Knop.

Dodal, že se jednalo pouze o několik kapek a vystavený model nového vlakového nádraží, tak nepřišel k újmě. Na odstranění problému zaměstnanci centra usilovně pracují.

Návštěvníci si však kvůli komplikacím obří model nemohli důkladně prohlédnout, dobře viditelná byla pouze zhruba polovina výstavy. Zbytek si lidé museli domyslet podle toho, co si přečetli na informačních panelech. Lepší představu o tom, jak bude nový klíčový železniční uzel vypadat, si můžou udělat ještě v následujícím týdnu. Potom se model nádraží z Vaňkovky přesune jinam.

Podle Knopa je symbolické, že veřejnost může model prozkoumat právě v nákupním centru. „Vaňkovka leží v těsné blízkosti současného hlavního nádraží. Lidé ji často prochází v rámci cesty k vlakovým spojům, nebo si zde krátí čas při čekání na ně,“ okomentoval.

Lidé v Brně si prohlíží nové hlavní nádraží. Obří model vystavili na radnici

Plány na nové hlavní nádraží řeší Brno už dlouhá léta. O podobě očekávané stavby rozhodlo před dvěma lety, kdy architektonickou soutěž vyhrál nizozemský ateliér. Velký putovní model návrhu moderního železničního uzlu, který začnou dělníci stavět...

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Lenka Hubáčková

Štítky Model vlakového nádraží, Déšť, Galerie Vaňkovka, Problém, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obří model brněnského nádraží zmokl v obchoďáku. Před deštěm ho chrání igelit  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.