Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Brno hrdě podporuje sociální neziskovky. Jejich služby představuje nová kampaň i šalina

PR článek

Do tíživé životní situace se může dostat každý. Své o tom vědí také v Brně, kde dlouhodobě pomáhají například hendikepovaným, osamělým lidem nebo znevýhodněním rodinám. Mnohdy neviditelnou práci neziskových organizací, pracovníků ze sociálních odborů nebo jednotlivců nyní ukazuje nová kampaň brněnského magistrátu, která představuje služby i jednotlivé organizace.

V Brně aktuálně funguje přes 70 neziskovek působících v oblasti sociálních služeb. Jedná se o neziskové organizace, přispěvkovky města nebo i samotný magistrát. Celkově nabízí přes 170 služeb, jež jsou dostupné pro široké spektrum lidí. Nyní má veřejnost vše vidět na jednom místě, a to díky nové kampani Brno hrdým partnerem sociálních neziskovek – Pečujeme o vás společně. Ta prezentuje v brněnských ulicích činnost i konkrétní aktivity neziskového sektoru.

„V rámci kampaně chceme nejen představit šíři služeb, které neziskové organizace v sociální oblasti v Brně poskytují, ale také ukázat, že si jejich práce město opravdu váží. Jen díky spolupráci s neziskovým sektorem je vůbec možné pomoci lidem v dostatečné míře,“ vysvětluje brněnská primátorka Markéta Vaňková.

Speciální tramvaj  

Služby sociálních neziskovek, jež jsou k dispozici na území moravské metropole, zahrnují například azylové domy pro matky s dětmi, pečovatelské služby, chráněné bydlení, poradny nebo terénní služby. Nyní mají možnost vidět poskytovanou nabídku Brňané přímo ve veřejném prostoru. Například ve speciální tramvají, kterou minulý týden pokřtili zástupci vedení Brna. Vůz v červenobílých barvách vznikl jako poděkování i ukázka hrdého partnerství města a sociálních neziskovek, v nichž pracuje přes tři tisíce zaměstnanců. 

„Vnitřní část tramvaje prezentuje nabídku vybraných sociálních služeb, a to i pomocí příběhů jejich klientů. Konkrétně se jedná o problematiku sendvičové generace, péče o seniory, osoby s poruchou autistického spektra a dalšími handicapy, možnosti podpory pro lidi v krizové situaci a další. Pohled zvenčí zdůrazňuje hrdé partnerství města Brna a sociálních neziskovek, jejichž záslužné práce si město váží a oceňuje ji,“ popisují organizátoři nově upravenou šalinu, s níž je možné se svézt minimálně do poloviny příštího roku. 

Pomoc občas potřebuje každý 

Kampaň má upozornit nejen na aktivity a služby poskytované organizacemi na území Brna, ale také na fakt, že požádat o pomoc není žádná ostuda. Do potíží se totiž může dostat takřka každý. Mnohdy ani ne vlastní vinou. 

„Chceme všem občanům města ukázat, že sociální služby působící v Brně jsou kvalitní, pomáhají tisícům lidí a zachovávají jejich důstojnost a soběstačnost. Jsou poskytovány jednotlivcům, rodinám i skupinám obyvatel, nejčastěji seniorům, osobám se zdravotním postižením, ale i lidem, kteří jsou ohroženi sociálním vyloučením a podobně,“ dodávají odborníci z Odboru sociální péče města Brna. 

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Brno, Pomoc, Sociální, Služby, Tramvaj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Vaněk

Jó ziskovky - ideální místo pro odpad všeho druhu.

Pátek, 20. října 2023, 09:12Odpovědět

Libor Burian

Vzorem fialová ziskovka barmských žen. O dnešním zmaru píšu teď pod Komentář Rusko a Arménie. Zelený mozkomor neví že Sovětský svaz vytvořili marxleninyssti ,(mužik s pseudonymem marx narozen v německu živený Engelsem žil v Londýně), posláním mužika s pseudonymem lenin (Uljanov), po jeho smrti jim to sebral Dzugasvili(,stalin'), tak poslali mužika hitlera(jméno matky Hiedler, otec se jmenoval Schickelgrubr). Nás jim mafie mnichovskou zradou přidala.Když mafiáni prchali, ponechali nás Stalinovi. Mafie jedná stále stejně,jen převléká kabáty a uniformy viz agent Nachtmann, Čurda, udání úkrytu výsadkářů, vypálení obcí, Hlava22, Obchodník se smrtí, Soukromá válka pana Wilsona, Vicepresident, My Lai, Četa, Forest Gump o Vietnamu, Už je zase tady'o nesmrtelnosti'té lichvamafie která vede svět od krizí k válkám válečnickými trpaslíky, kudlankami, trubci, komedianty, lháři, podvodníky, falešnými studenty falešných práv a škol prodavačů titulů, překupníků, pašeráků, tunelářů, odkláněčů, lichvářů, vymahačů, exekutorů, pasáků, vexláků, příživníků kteří sedí všude kolem nás, vyplácejí si násobky imaginární průměrné' mzdy opravdu pracujících lidí a smějí se nám se svými začerněnými smlouvami jakoUrsula nebo dvořák čt, pávků, rycheckých, střížů,.

Sobota, 21. října 2023, 11:41Odpovědět

Martin Vaněk

SSSR vytvořili židé, resp. židovský sionismus, který má na svědomí stovky milionů mrtvých, jenž jsou dne vydávány za oběti "Rusů, komunismu atd", přestože Rusové byli prokazatelně jednou z nejvíc postižených národů sionistickou zvůlí. (a teď si počkám, až mi na dveře začnou ťukat stateční muži od PČR...) :-D Dohledejte si dokument Europa: The Last Battle - velmi zajímavý dokument. Jen upozorňuji, že na cenzurním YT najdete jen ukázky; stáhněte si TOR, nebo Operu s VPN, jinak vám to bude ukazovat error. Volně je to na Odyseetečkacom, kam se ale přes Google nedostanete.
Zdroj:

Sobota, 21. října 2023, 11:56Odpovědět

Libor Burian

Nejen o Brně na svém pořadu Vsichni tady umřeme píše sociolog Standa Biler na streamu. O důvodech dnešního zmaru píšu v diskusích pod Komentáře, Glosy a další články.

Středa, 18. října 2023, 10:40Odpovědět

Baron Kocharovski

RADNIČNÍ VYFETLA se zviditelňují?! :-((( vaňková i kerndl patří do basy!

Středa, 11. října 2023, 11:32Odpovědět

Brno hrdě podporuje sociální neziskovky. Jejich služby představuje nová kampaň i šalina  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.