Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Brně odstartovala topná sezona. Kvůli teplému počasí se začátek letos zpozdil

Po více než čtyřech měsících si Brňané doma zatopí. Teplárny Brno ukončily letní odstávku a znovu zahájily svůj provoz. Obnovit dodávky tepla se rozhodly především kvůli nízkým ranním a večerním teplotám. Neobvykle teplé září ale start topné sezony oproti minulým letem zpozdilo.

Zákazníci, kteří zatím topit nepotřebují, můžou nechat topení vypnutá. „Topné systémy se automaticky spustí při poklesu venkovní teploty pod patnáct stupňů Celsia, při vyšší teplotě zůstávají vypnuty. Především pro rodiny s malými dětmi a pro seniory bude určitě ráno a večer příjemnější, když si v případě potřeby budou moct přitopit,“ uvedl generální ředitel Tepláren Brno Petr Fajmon.

Oproti předchozím rokům ale začínají brněnské teplárny topit později. Loni spustily provoz už v polovině září, což odpovídá celorepublikovým průměrům. Podobně tomu bylo i v jiných letech. „Díky nadprůměrně teplému září se letos začátek vytápění posunul až do října. Když se podíváme zpět, v říjnu jsme začínali topit naposledy v roce 2016,“ upřesnil.

Předešlou sezonu ukončily teplárny na konci května a letní odstávku využily k pravidelnému servisu a opravám. Kromě běžných revizí pokračovali pracovníci také ve výměně starých parovodů za horkovody, které jsou úspornější.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Teplárny, Provoz, Topení, Nová sezóna, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně odstartovala topná sezona. Kvůli teplému počasí se začátek letos zpozdil  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.