Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na Blanensku nezvládl jízdu řidič náklaďáku. Z potoka ho tahali šest hodin

Pořádně zabrat dostali jihomoravští hasiči u obce Úsobrno. Z tamního potoka vytahovali řidiče nákladního vozu, který převážel dřevěný odpad. Při jízdě se šofér neudržel na silnici a i s nákladem se překulil přímo do vody. Auto zpět na kola postavily jednotky až po šesti hodinách.

Uvězněný za volantem zůstal šofér nákladního automobilu u Úsobrnského potoka. Muž řídil vůz s kontejnerem plným dřevních zbytků, se kterým se z dopravní trasy převážil přímo do vody, kde zůstal zaklíněný.

„Po zajištění ze strany lékaře začali vytahovat pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. Pomocí páteřové desky jsme osobu vyprostili a předali ji do péče záchranářů,“ popsal mluvčí hasičů Štěpán Komosný a doplnil, že při nehodě uniklo do toku i malé množství provozních kapalin. Látku přivolané jednotky zasypaly pomocí plovoucího sorbentu a potok pak přehradili nornou stěnou.  

„Z tohoto důvodu si velitel zásahu povolal na místo zástupce životního prostředí a státního podniku Lesy ČR," popsal postup, u kterého zasahovaly tři jednotky profesionálů a dvě dobrovolné. Šestihodinová akce si vyžádala také pomoc z vedlejšího kraje, jež dorazila z centrální stanice ve Svitavách.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS JMK

Štítky Blanensko, Úsobrno, hasiči, kamion, potok, únik, doprava, nákladní

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Blanensku nezvládl jízdu řidič náklaďáku. Z potoka ho tahali šest hodin  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.