Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Komu se nelení, tomu se zelení. Město Brno opět spouští dotace

PR článek

Plánujete akci na brněnském nábřeží a rádi byste získali finanční podporu? Budete revitalizovat vnitroblok a každá koruna se hodí? Od poloviny září spouští, jako každý rok, město Brno podávání žádostí v dotačních programech Vnitroblok a Nábřežít.

Dvě stálice, to jsou dotační programy Vnitroblok a Nábřežít. Oba tyto dotační tituly pomáhají oživit říční nábřeží a vnitrobloky ve městě Brně již několik let. Letošní žádosti bude možné podávat od 15. září do 31. října přes online formulář Grantys. Úplné znění obou dotačních programů je dostupné na stránce ekodotace.brno.cz

Dotační program Vnitroblok se letos pyšní jednou novinkou, a tou je navýšení maximální možné výše dotace až na 300 000 Kč na jeden projekt. Žádat mohou společenství vlastníků jednotek, bytová družstva, ale i například zdravotnická zařízení. Podmínkou poskytnutí maximální výše dotace je 10 % spoluúčast žadatele na nákladech. Dotace není pouze pro uzavřené vnitrobloky. Revitalizovat můžete i předzahrádku či jinou plochu přiléhající k budově. A k čemu to vlastně je? Klimatická změna mění okolí, ve kterém žijeme. Město Brno se snaží podporou rozšiřování zeleně zvýšit biodiverzitu v okolí daných ploch, zlepšit mikroklima, snížit prašnost a v neposlední řadě podpořit dobré sousedské vztahy a vytvořit tak místa klidu uprostřed rušného města.

Dotační program Nábřežít je pravým opakem! Klade si za cíl rozproudit krev v žilách na hudebním festivalu, zvýšit adrenalin při sportovních aktivitách pro děti nebo pomoci zapálit mozkové závity u zábavných a poučných kvízů. Prostě ukázat, že i u řeky může být živo! Na jeden projekt je možné získat až 25 000 Kč. Podmínkou je, aby se akce konala na jednom z brněnských nábřeží u Svratky, Svitavy nebo Ponávky. 

Ohodnoť článek

Štítky Brno, dotace, #PripravBrno, peníze, životní prostředí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Komu se nelení, tomu se zelení. Město Brno opět spouští dotace  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.