Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Zoo Brno zavřela cestu k oblíbené medvědici kvůli padající skále. Zvíře uvidíte na netu, radí město

Do Libereckého kraje zamířil orel z brněnské zoo. Z domova ho vyhnaly padající kameny ze svahu nad ptačí voliérou. Stav skály kontrolovalo vedení zahrady několik let a plánovalo jeho opravu, v posledních týdnech se ale situace výrazně zhoršila. Aby si pod nestabilním terénem návštěvníci neublížili, zavřela zoo cestu k výběhu lední medvědice.

S nebezpečným úsekem kamenitého svahu dlouhodobě zápasí v Zoo Brno. Špatně je na tom skála za voliérou orla kamčatského, který patří k největším druhům na světě. O tom, že terén vyžaduje sanaci v zařízení věděli už delší dobu, řešení situace se ale dalo do pohybu až nyní, protože kameny už ohrožovaly i zdraví rodin s dětmi.

„Nebylo na co čekat. Komunikaci jsme uzavřeli v úterý odpoledne hned po doručení rozhodnutí stavebního úřadu. V něm odborník varuje před nestabilitou svahu, která ohrožuje návštěvníky i zaměstnance. Sesuv je stále aktivní, může tak kdykoliv dojít k nečekanému uvolnění kamene,“ přiblížila ředitelka Zoo Brno Radana Dungelová. Návštěvníci se tak aktuálně nedostanou na cestu k lední medvědici Coře.

Zapněte internet, vzkazuje město

Podle mluvčího zoologické zahrady Michala Vaňáče jsou všechna zvířata v pořádku a žádné nebezpečí jim nehrozí. Orla východního chovatelé ihned přesunuli do zoo v Liberci. Medvědice zůstala ve svém obydlí.

Brněnská radnice společně s vedením turisticky hojně využívaného místa teď hledá způsob, jak se nepříjemnosti co nejdřív zbavit a cestu k polárnímu savci zpřístupnit „Pokud by se zájemci chtěli na Coru přesto podívat, mohou si otevřít webové stránky zoo, kde nepřetržitě funguje přímý přenos z její expozice,“ doporučil lidem náměstek primátorky Jaroslav Suchý (KDU-ČSL).

V Brně končí s chovem lachtanů. Poslední samec Sema zemřel

Smutná zpráva přišla z brněnské zoologické zahrady. Zemřel samec lachtana medvědího Sema, který byl deset let oblíbencem návštěvníků. Jelikož se jednalo o posledního lachtaního zástupce, končí v Brně s chovem, který se v budoucnu nejspíše kvůli...

Město se zaměstnanci zahrady ptákům plánuje postavit nový příbytek vedle expozice sudokopytníků tahrů himalájských v jiné části areálu. Nové obydlí, které splní mezinárodní standardy pro chov dravců, opeřencům nabídne vodní prvek a hnízdní plošinu. „Nabídne třeba zázemí pro oddělení mláďat či agresivních jedinců a návštěvnickou vyhlídku," dodal.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zoo Brno

Štítky Brno, Zoo Brno, orli, ptáci, skála, medvěd, zvířata

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zoo Brno zavřela cestu k oblíbené medvědici kvůli padající skále. Zvíře uvidíte na netu, radí město  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.