Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Hodoníně obšťastňuje lidi mládě zebry. Ze zoo ale časem půjde pryč

Z nového přírůstku v zebří rodince se raduje hodonínská zoo. Návštěvníky o víkendu udivil ve výběhu malý sameček, který se narodil jedné ze samic zebry Chapmanovy. Čilé mladě, kterému návštěvníci říkají Vincenc, se hned po narození postavilo na nohy a sálo. Ačkoliv si ho matka zatím pečlivě hlídá, za necelý rok zvířátko poputuje do jiné zoo.

Malý hřebeček zebry Chapmanovy překvapil o víkendu všechny nadšené návštěvníky Zoo Hodonín. Nového člena mezi sebe stádo přivítalo v noci z pátka na sobotu a hned po rozkoukání se mělo k světu. „S klisnou je venku rovnou od prvního dne. Na nohy se postavil rychle, saje a vše nasvědčuje jeho dobré kondici,“ okomentoval pro Drbnu mluvčí zoologické zahrady Ivo Cencinger.

Pruhovaného savce nyní čeká ještě dlouhá cesta. Až povyroste a osamostatní se, aktuálně pětičlenné stádo v jihomoravském městě opustí a přesune se do ohrady v jiné zoo, kde bude později považován za chovného hřebce.



V Hodoníně už totiž jednoho samce mají. Hrozí tedy, že by se s novým členem moc dobře nesnášeli, chovatelé přestěhováním zamezí také příbuzenskému páření. „Zatím o přemístění jednáme, počítáme ale, že k němu dojde za zhruba deset měsíců. Po narození se vždy čeká několik týdnů, jak se zvířeti bude dařit,“ dodal. Hřebeček zatím nemá oficiální jméno, zaujatí pozorovatelé už pro něj ale přezdívku našli. „Slyšel jsem od návštěvníků, že mu říkají Vincenc,“ uzavřel s úsměvem.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zoologická zahrada Hodonín

Štítky Hodonín, zoo, zebra, zvíře, mládě, Hodonínsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hodoníně obšťastňuje lidi mládě zebry. Ze zoo ale časem půjde pryč  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.