Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Aktivní dovolená v Česku? Liberecký kraj nabízí pořádnou jízdu

PR článek

Pořádná porce adrenalinu, nevšední zážitky, opravdové výzvy a k tomu nádherná příroda, to vše na vás čeká v Libereckém kraji. Připravte se na pořádnou jízdu, ať už na kole, bobové dráze nebo třeba na lodi. V každé z turistických oblastí kraje – Českém ráji, Krkonoších, Jizerských a Lužických horách, a Máchově kraji ochutnáte koktejl pořádného dobrodružství, stačí si jen vybrat.

Už více než sto let přitahují skalní města Českého ráje pozornost turistů, dobrodruhů a také horolezců. Chcete-li si užít výhled z některé skalní věže, vychutnat si pocit volnosti při dobití vrcholu a pyšně se zapsat do některé z vrcholových knížek, pak si stačí jen zvolit některou ze skalních oblastí, zabalit lezeckou výbavu a vyrazit ochutnat lezení na písku. A co zkusit pro změnu ferratové lezení? První českou ferratu najdete totiž také v Českém ráji, nedaleko Semil. Via ferrata Vodní brána leží nad nádherným údolím řeky Jizery se známou Riegrovou stezkou. Aktuálně jsou vybudované tři zajištěné trasy různé obtížnosti a délky. 

Výhledy ze skalních věží nejsou jen privilegiem lezců, i vy, kteří neholdujete adrenalinu na laně, si můžete vychutnat pohled do krajiny z ptačí perspektivy, a to z mnoha kouzelných skalních vyhlídek Jizerských hor. A adrenalin si také užijete – na většinu vyhlídek musíte zdolat vzdušné a mnohdy exponované ve skále tesané schody nebo přejít dřevěné lávky nad propastí. Už jste někdy slyšeli o skalních vyhlídkách zajímavých názvů Hajní kostel, Paličník, Ořešník nebo třeba Frýdlantské cimbuří? Pokud ne, je na čase nastudovat mapu a vyrazit zažít drsnou jizerskohorskou žulu, divoké a strmé rokle, a užít si daleké výhledy. 

Kdo by někdy nechtěl zažít jízdu z kopce s větrem o závod, kdy vítr sviští okolo uší a užívat si nejen jízdu, ale také výhledy na okolní kopce? V Krkonoších je výběr hned z několika bobových drah. Vyrazit můžete třeba do Špindlerova mlýna na téměř kilometr dlouhou dráhu, v Harrachově si vychutnáte jízdu v dráze s vyhřívaným korytem i zadarmo, a to, když pověsíte svoje prošlapané boty na strom botovník. Opravdu rychlá jízda na vás čeká v Peci pod Sněžkou, kde boby dosahují rychlosti až 40 km/hod. Nesmíte zapomenout ani na nejdelší bobovku v Krkonoších – Bertu v Areálu Mladé Buky.

Máte rádi rychlé sjezdy, klopenky, překážky, skoky a dropy? Pak naleštěte svůj stroj, promažte řetěz a vydejte se do bikeparku Polevsko v Lužických horách, kde je pro vás na svazích lyžařského areálu připraveno 6 propojených trailů různé obtížnosti o délce 6 km. Nahoru vás i kolo pohodlně vyveze vlek, dolů si užijete jízdu po technickém, pohodovém flowtrailu či sjezdovém trailu. K dispozici vám tu bude také půjčovna kol, kemp a vítáni jsou i ebikeři. Bonusem tohoto areálu jsou navíc nádherné výhledy na vršky Lužek a návaznost na síť lesních cest, trailů i cyklotras od Svoru, Práchně, Prysku a Kytlice, které vybízejí k objevování kouzelných míst těchto končin. 


Bikepark Polevsko

Máchův kraj a voda, to neodmyslitelně patří k sobě. Co vyrazit za opravdovým dobrodružstvím na řeku Ploučnici? Těšit se můžete na civilizací nedotčenou říčku s romanticky divokou přírodou, klikatící se meandry a celoroční dostatek vody. Ploučnice nabízí celkem 85 km sjízdného toku ze Stráže pod Ralskem až do Děčína. Nejoblíbenějším úsekem a také nejhezčím je plavba mezi Novinami pod Ralskem a Brennou s tajemnou Průrvou Ploučnice, romantickou přírodní rezervací Meandry Ploučnice a také divočinou bývalého vojenského prostoru Ralsko. Plavba po Ploučnici prověří vaši vodáckou techniku, fyzičku a také psychickou odolnost, ale za tu spoustu zážitků to určitě stojí. 


Průrva Ploučnice

Další skvělé tipy naleznete na sociálních sítích pod profily REGION LIBEREC nebo na webu www.liberecky-kraj.cz.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky dovolená, liberecký kraj, cestovní ruch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aktivní dovolená v Česku? Liberecký kraj nabízí pořádnou jízdu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.