Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Brnu konkuruje bratislavské letiště. Vytasilo se s online rezervací parkování

Rezervovat parkování online si nově můžou turisté cestující z bratislavského letiště. Pasažéři si vybírají z více než čtyř set míst na třech parkovištích vlastněných a provozovaných letištěm. Ze dvou vzdálenějších odveze řidiče k terminálu zdarma mikrobus.

Cestující odlétající z letiště M. R. Štefánika v Bratislavě si nově zarezervují parkování online prostřednictvím rezervačního systému. Řidičům letiště nabízí až 420 stání na parkovištích přímo před hlavním terminálem, případně v bezprostřední blízkosti letiště.

Pro cestující, kteří se chystají na leteckou dovolenou či pracovní cestu, to znamená garantované parkovací místo a zároveň bezpečné parkování,“ řekla mluvčí bratislavského letiště Veronika Tóthová. Cestující si může parkování zarezervovat jak na jeden den, tak na delší dobu. Platba poté probíhá prostřednictvím platební brány a na parkoviště se řidič dostane prostřednictvím vygenerovaného QR kódu.

Obdobnou službu nabízí i brněnské letiště, oproti tomu ale mohou cestující z Bratislavy navštívit více destinací. „Mezi nejpopulárnější místa v rámci pravidelné dopravy patří tradičně Londýn, na druhé příčce se umístil italský Milán a následuje Malta. Lidé také rádi navštěvují Skopje v Makedonii a řecký Soluň,“ dodala Tóthová. V charterové dopravě pak dominují exotické destinace jako egyptská Hurghada a turecká Antalya.

V loňském roce mířili turisté z Brna nejčastěji do tradičních dovolenkových destinací, jako jsou Španělsko, Řecko, Bulharsko, Turecko nebo Egypt. Letiště v Tuřanech odbavuje především charterové lety. Pravidelná linka létá z Brna pouze do Londýna a italského Bergama. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Letiště M. R. Štefánika

Štítky letiště, Bratislava, parkování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brnu konkuruje bratislavské letiště. Vytasilo se s online rezervací parkování  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.