Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na otevření nového plavečáku si Brno počká. Dělníky zabrzdil azbest

Nestíháme, vzkázali brněnskému magistrátu a městské firmě Starez dělníci, kteří pracují na výstavbě nového bazénu za Lužánkami. Stavební práce zkomplikoval nález azbestu. Slavnostní stříhání pásky se tak neuskuteční v létě, ale až na podzim.

V Brně staví pracovníci sportoviště s pětadvacet metrů dlouhou dráhou téměř dva roky. Stavební práce omezily provoz i na přilehlém padesátimetrovém plavečáku, který podstupuje rekonstrukci. Původně mělo být vše hotové letos v květnu. Jenže práce se zkomplikovaly. Dělníci zjistili, že technický stav nemovitosti je v horším stavu, než se původně čekalo. Otevíráčka se tak odkládá až na říjen.

„Závažnými důvody pro posun zprovoznění obou bazénů byly narušená statika, geologické poměry zeminy a havarijní stav původní akumulační nádrže. V neposlední řadě byla prokázána přítomnost azbestu (jeho odstranění pomocí speciálních technologií si vyžádalo téměř dva měsíce prací navíc) a postupující koroze původní střechy padesáti metrového bazénu,“ sdělila Michaela Dittrichová, mluvčí společnosti Starez, která se v Brně stará o městská sportoviště.

Po dokončení proměny bazénů získají oba objekty společný vstupní prostor, pokladny a šatny. „I přes problémy výstavba neustále intenzivně pokračuje. V současné době byly dokončeny práce na stropní konstrukci či montáž prosklených fasád a probíhá revitalizace okolních ploch včetně navýšení kapacity parkovacích stání,“ uvedla Dittrichová k pracím, jež vyjdou na zhruba čtvrt miliardy korun.

O rozšíření plavečáku se ve městě mluví několik let. V roce 2018 představila radnice vizualizaci nového sportoviště, jež vznikne v místech, kde byl v minulosti školní šestnáctimetrový bazén, veslařský trenažér, a v prostorech pod nevyužívaným parkem při hlavním vstupu do objektu. Vybudováním bazénu chce město reagovat na vysokou poptávku po plavání a rozšířit možnosti škol pro jeho výuku a také získá možnost pořádat v pořádat v prostorách mezinárodní závody.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Starez Brno

Štítky Brno, Lužánky, Bazén, Stavba, Azbest

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na otevření nového plavečáku si Brno počká. Dělníky zabrzdil azbest  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.