Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kamarád zesnulého Roma emotivně vzpomínal na přítele. Naučil mě vařit, svěřil se

Rozloučit se se zesnulým kamarádem přišel na pietní setkání Romů před Janáčkovým divadlem jeden z řečníků. Bývalý spolubydlící zavražděného v procítěném projevu zavzpomínal na svého přítele a vyjádřil negativní postoj k Ukrajincům. „Je mi líto, co se mu stalo. Fakt, miloval jsem ho,“ svěřil se na pódiu.

V centru Brna se před Janáčkovým divadlem sešla tisícovka Romů, aby uctila památku tragicky zesnulého člena komunity, kterého zavraždil muž údajně pocházející z Ukrajiny. „Naučil mě vařit a jak podělávat gádže. Mezi náma a gádžema to bylo dobré, než mezi nás přišli Ukrajinci. Teď mám z něj jenom památku,“ pronesl na setkání kamarád zavražděného Roma Milan Štajnc.

Naučil mě, co je to dřít. Kopali jsme spolu lopatou. Už nikdo mi ho nevrátí, už nikdy vedle sebe nebudeme spát,“ pokračoval člen komunity v emotivním projevu. Mladý muž zemřel poté, co ho minulou sobotu před přehlídkou ohňostrojů na festivalu Ignis Brunensis u Brněnské přehrady pobodal sedmatřicetiletý cizinec.

Na pódiu se dál střídali řečníci, kteří žádali tvrdé potrestání pachatele, apelovali na vládu, aby řešila situaci s Ukrajinci a mnozí kritizovali ministra vnitra Víta Rakušana (STAN) za údajné přátelství s banderovci. Následně dorazily také skupiny lidí s moravskými i českými vlajkami a Romové skandovali hesla jako „My jsme Češi!“. 

Hodnocení článku je 42 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Johana Ryšavá

Štítky Romové, demonstrace, Ukrajina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Chyběla tam ještě hvězda KOPMUSIC Bikárová se svým projevem.....

Pondělí, 19. června 2023, 08:52Odpovědět

Diskutér T.

Roland von Wagen - PLNEJ SOUHLAS - říkat se má celá pravda, ale ono se dobře říká lžeš, jak c......án.

Pondělí, 19. června 2023, 08:34Odpovědět

Roland von Wagen

Jděte už s tím flojdem do cejlu. Kdybyste aspoň napsali, kolikrát mu byl vyslovený zákaz řízení a kolik měl podmínek za drobnou kriminalitu a výtržnictví.

Pondělí, 19. června 2023, 08:23Odpovědět

Diskutér T.

„Naučil mě, co je to dřít. Kopali jsme spolu lopatou. .....DŘÍT UP O DÁVKY - TO TEDA URČITĚ UMĚLI OBA KUCHAŘÍCI, CO KOPALI LOPATOU - JÁ MYSLÍM, ŽE NA KOPÁNÍ JE JINEJ NÁSTROJ.....Naučil mě vařit a jak podělávat gádže - MÁME ZDE NOVÉHO MISTRA NA UČEBNÍ OBOR - KUCHAŘ - KOPÁČ S LOPATOU...VESELEJ DEN - VÍC TAKOVEJCH GROTESEK....

Pondělí, 19. června 2023, 05:43Odpovědět

Ondra Gryc

Určitě ho učil vařit svíčkovou, že jo? Chybí mi tam jak zmiňoval že spolu poje*ávali (okrádali?) gadže (bílé). Určitě klučina k pohledání...

Neděle, 18. června 2023, 17:35Odpovědět

Kamarád zesnulého Roma emotivně vzpomínal na přítele. Naučil mě vařit, svěřil se  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.