Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

V Brně měsíce přemýšlí, jak udělat na náměstí díru v zábradlí, aby splnili zákon

Dlouhé zábradlí stále komplikuje život lidem na brněnském Mendlově náměstí, kvůli němuž cestující zdlouhavě obchází nástupiště, aby se dostali na šalinu. Nezaujatý by si řekl, že zdánlivě jednoduchou stavební úpravu zvládnou dělníci s fleksou za několik hodin. Jenže v celé věci figurují úředníci, odborníci i policisté, a tak se celá záležitost táhne několik měsíců a nespěje ke zdárnému konci.

Brno dokončilo opravu takzvaného Mendláku letos v únoru, kdy se konalo slavnostní představení. Z rekonstrukce za dvě stě milionů korun ale nepanuje velké nadšení. Terčem kritiky veřejnosti jsou třeba designové přístřešky, pod nimiž lidé moknou, a také dlouhé zábradlí umístěné mezi nástupní ostrůvky. Cestující překážku zdlouhavě obchází, kvůli čemuž mnohým ujede spoj. 

Město krátce po kritice prostřednictvím nejvyšších činitelů v čele s primátorkou Markétou Vaňkovou (ODS) přislíbilo nápravu. Proti výtvoru se vymezili rovněž architekti, které celý prostor navrhli. K odstranění překážky ale zatím i přes tlak veřejnosti stále nedošlo. Magistrát tvrdí, že ale na všem pracuje, ale k výraznému posunu zatím nedošlo. Důvodem je fakt, že záležitost řeší více lidí z různých pracovišť.

„V tuto chvíli se podle zákonných postupů získávají všechna potřebná stanoviska a lokalizuje se místo, kde by přerušení zábradlí mohlo být realizováno. Vše musí v souladu s názorem odborníků, policie, dopravní podnik a dalších dotčených orgánů,“ vzkázal Drbně mluvčí brněnského magistrátu Filip Poňuchálek

Podle Poňuchálka není možné odhadovat, kdy ke očekávané změně na přestupním uzlu dojde. Je tak klidně možné, že ze zdánlivé rutinního zákroku šikovného dělníka se stane klidně roční čekání. „Jakmile budeme mít k dispozici nutná vyjádření a stanoviska, bude zábradlí přerušeno. V tuto chvíli však přesný termín nelze odhadnout,“ dodal Poňuchálek.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Mendlovo náměstí, Zábradlí, Doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rosa Emresz Ritter

Brno a jeho radnice s tou Vaňkovou,co na Jošta nechala vztyčovat ukrajinskou vlajku či kolo, s tím Poňuchálkem-jak krásné příjmení, se v posledních letech opravdu činí. Je to líheň blbounů všeho druhu.

Neděle, 11. června 2023, 20:04Odpovědět

Oldrich Slezak

Ti stejní lidé co teď řvou kvůli tomu že musí udělat pár kroků navíc budou po tom až do nich nějaký vůz MHD ťukne až mu skočí dírou rovnou pod kola házet žaloby na všechny strany aby pro sebe pumpli co nejvíc peněz za odškodnění ????

Čtvrtek, 1. června 2023, 12:15Odpovědět

Baron Kocharovski

to: Emil Figl
je potřeba se seznámit s tím, KDO v brně vyhrál volby. (vaňková s těmi svými PŘI*ZDI*SRÁ*ČI) to rozhodně NEBYLA! (to, že je u koryta, jsou akorát politické "machinace a BRNĚNSKÉ KŘIVÁRNY")! :-(((

Čtvrtek, 1. června 2023, 10:58Odpovědět

Marie Glanczová

Šálovský souhlas - prostě hrabat a hrabat, je mi z radních a Vaňkové zle

Čtvrtek, 1. června 2023, 09:35Odpovědět

Jaroslav Šálovský

A komu z zoho "projektu" zas něco kápne? Beztak nejvíc té zlodějské sebrance v čele s nikým nevolenou sviní Vaňkovou.

Čtvrtek, 1. června 2023, 07:58Odpovědět

Emil Figl

Tak zapamatujte si to a příště už nevolte ODS a Vaňkovou, jo? Díky!

Středa, 31. května 2023, 22:04Odpovědět

Baron Kocharovski

"...V Brně měsíce přemýšlí, jak udělat..."
z pr*du kuličku, A PROTO to v brně vypadá, jak to vypadá! :-((( :-((( :-(((

Středa, 31. května 2023, 20:09Odpovědět

Jmeno Prijmeni

Empatická dopravní policie opět v akci.

Středa, 31. května 2023, 17:45Odpovědět

V Brně měsíce přemýšlí, jak udělat na náměstí díru v zábradlí, aby splnili zákon  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.