Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Brněnské Kohoutovice budou hlídat kamery, aby se lidé cítili bezpečně

Brněnská městská část Kohoutovice zahájila přípravu nového kamerového systému. Aktuálně vzniká projekt prvních čtyř kamer, které budou hlídat prostor před Základní školou Chalabalova, parkoviště u akvaparku, náměstí před poliklinikou a konečnou trolejbusu. Kamery by mohly fungovat od druhé poloviny příštího roku, řekl novinářům starosta Kohoutovic Jakub Hruška (KDU-ČSL).

„Konkrétní místa jsme vytipovali ve spolupráci s městskou policií a Brněnskými komunikacemi. Rozhodli jsme se pro ně proto, že jsou problematická z hlediska dopravy a lidé se tam necítí bezpečně. Například u akvaparku parkuje velké množství aut. Často zde dochází k přestupkům a stížnostem našich občanů na nedostatečný dozor. Obzvláště v nočních hodinách nemá projíždějící hlídka v autě šanci vidět přilehlé oblasti a pěší hlídky zde bohužel nemohou působit po celý den. Jsem rád, že zde vznikne otočná 360° kamera," uvedl Hruška.

Letos vznikne projektová dokumentace za 290 000 korun. Samotná instalace kamerového systému za 4,8 milionu korun je v plánu v první polovině příštího roku s tím, že hned poté mohou kamery začít fungovat. Radnice počítá v příštím roce i s projektováním druhé etapy systému, ve které by měly přibýt další tři kamery. Projekt hradí peníze z rozpočtu města, které podpořilo rozšíření kamerového systému také v dalších městských částech.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com/PhotoMIX-Company

Štítky ČR, správa, KDU-ČSL, Brno, bezpečnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnské Kohoutovice budou hlídat kamery, aby se lidé cítili bezpečně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.