Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Brno otevře v lužáneckém parku cukrárnu. Nabídne kávu i maso

Příjemnější bude pro lidi v moravské metropoli návštěva největšího městského parku v Lužánkách. Město otevře v oblíbeném veřejném prostranství cukrárnu, jež vznikla místo bývalých skladových prostor. V nabídce bude kromě zákusků a kávy také maso na gril.

Cukrárna v brněnských Lužánkách ještě neotevřela. Už ji poničil sprejer

Následky řádění vandala řeší v nejstarším brněnském parku. Neznámý pachatel posprejoval zeď toalet a nově rekonstruované cukrárny, která se ještě neotevřela veřejnosti. Aby odlákali další sprejery, zvažují správci parku, že budovu nechají porůst...

O nápadu na vybudování podniku, který poslouží jako cukrárna i kavárna, v lužáneckém parku se mezi radními dlouhodobě mluvilo. Nyní se představa zhmotnila, když dělníci opravili bývalý sklad u dětského hřiště. 

„V této části parku dosud nebyla žádná možnost občerstvení. Cukrárnu bude provozovat správce parku Veřejná zeleň města Brna, jakmile zastupitelé schválí dodatek zřizovací listiny. Ten organizaci dovoluje vést pohostinskou činnost, pekařství a cukrářství. Provozovna by měla být slavnostně otevřena už v červnu,“ sdělila brněnská primátorka Markéta Vaňková (ODS).

Za stavební práce zaplatilo město přes osm milionů korun. Hlavní část rekonstrukce se uskutečnila loni. Letos pak už dělníci finalizovali s úpravami. Slavnostní otevíračka a stříhání pásky se odehraje v červnu.

Kromě kávy, čaje či zákusků bude cukrárna nabízet i pochutiny na gril. Veřejné grily se totiž nacházejí nedaleko. Se zásobováním se počítá ráno, aby nerušilo klidný chod parku a jeho návštěvníky v pozdějších hodinách, a Veřejná zeleň města Brna k němu využije tichý elektromobil. Cukrárna bude otevřena denně od 10 do 20 hodin a fungovat bude celoročně,“ dodal náměstek primátorky Jaroslav Suchý (KDU-ČSL)

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Kateřina Benáčková

Štítky Brno, Lužánky, Gastronomie, Cukrárna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno otevře v lužáneckém parku cukrárnu. Nabídne kávu i maso  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.