Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Do Ronda zatéká, zjistili v Brně. Opraví střechu čtyřicetileté haly

Přes třiadvacet milionů korun plánují v Brně investovat do opravy střechy haly Rondo. Aréna, která v moravské metropoli hostí sportovní utkání už přes čtyři desítky let, má problémy s prosakováním vody skrze střešní konstrukci.

Halový prostor pro více než sedm tisíc diváků zastřešují monumentální svařované ocelové konstrukce střechy s průměrem pětašedesáti metrů. Většina střechy je původní a podle brněnského radního pro blast sportu Tomáše Aberla (TOP 09) se nachází na hranici své životnosti. Do Winning Group Areny, v níž působí hokejová Kometa, zatéká voda zejména při silných deštích. 

„Špatný stav potvrdily také sondy. Z posudku vyplývá, že střecha vykazuje konstrukční vady a rizikové detaily, které neodpovídají současným normám," uvedl Aberl s tím, že rekonstrukce vyjde na více než třiadvacet milionů korun. „Doporučili jsme proto zastupitelům souhlasit s udělením dotace ve výši deseti milionů korun," vysvětlil radní.

Brněnské Rondo slaví čtyřicítku. Pamatuje mistrovský titul i poslední koncert Gotta

První stavební kámen se na Starém Brně objevil roku 1972, davy fanoušků vítala legendární brněnská hala Rondo o desetiletí později. Za čtyřicet let fungování se za oblými zdmi sportoviště odehrála sportovní mistrovství světa i poslední vystoupení...

O opravu se postará společnost Starez-Sport, která provozuje brněnská sportoviště. Zásah má zajistit větší komfrot pro hráče i návštěvníky, kteří do haly míří za sportem nebo kulturou. Zásadnější modernizaci podstoupilo Rondo naposledy v letech 2009-2010, kdy v objektu přibyly výtahy či nové sedačky. I po více než čtyřech dekádách fungování si ale aréna na Starém Brně stále zachovává typický tvar.

Za svoji bohatou historii hostila víceúčelová hala mistrovství světa ve volejbale, semifinále tenisového Fed Cupu, při němž se Češky střetly s Američankami, i nespočet koncertů. Na pódiu se v Brně předvedla německá taneční skupina Scooter, angličtí Deep Purple a na seznamu nechybí ani historicky poslední vystoupení dvaačtyřicetinásobného Českého slavíka Karla Gotta z jara 2019. 

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kometa Brno

Štítky rondo, hala, kometa, sportoviště, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Ronda zatéká, zjistili v Brně. Opraví střechu čtyřicetileté haly  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.