Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Teplé místo v korporátu vyměnila za vlastní květinářství. Nyní si nadšená floristka získává Brno

PR článek

Pochází z Ostravska, ale kořeny zapustila v Brně, kde studovala vysokou školu, našla si dobře placenou práci, poznala manžela a také si splnila velký sen. Lenka Křížová si otevřela ve městě vlastní podnik KVĚTINY Pugét, ve kterém nadšená floristka vytváří originální kytice pro všechny druhy příležitostí a zužitkovává zkušenosti z různých soutěží.

Do moravské metropole přijela poprvé před patnácti lety, kdy se přihlásila na Mendelovu univerzitu. Už při studiu začala sbírat zkušenosti v nadnárodních společnostech, v nichž zakotvila i po škole. Postupně se vypracovala na pozice zaručující nadstandardní příjem. Po více než deseti letech ale příjemné místo opustila, aby se mohla naplno věnovat své vášni, kterou jsou pro ni od mládí květiny. 

„Už jako dítě jsem se vrtala v hlíně na zahradě, sbírala květiny a svazovala je drátky z tátovy garáže. I proto jsem šla studovat střední zahradnickou školu, díky čemuž jsem se mohla podílet na přípravě různých událostí v čele s festivalem Flora Olomouc,“ popisuje majitelka KVĚTINY Pugét, která na květiny nezanevřela ani při zaměstnání. 

„Může“ za to covid

Kolegy z práce například před Vánoci vždy zásobovala precizně připravenými adventními věnci či vánočními dekoracemi. Zakázek postupně přibývalo, a tak si pro dekorace a oblíbené věnce otevřela vlastní e-shop. Volný čas pak trávila na pronajaté zahrádce v Králově Pole, kde při pěstování zapomínala na každodenní starosti. Navíc aranžérce květin docházely stále častěji pozvánky na různé soutěže. Dokonce se kvalifikovala až na známou Floru do Olomouce, kde ovládla jubilejní desátý ročník Floristické soutěže Českého zahrádkářského svazu. I přes úspěch s vlastním květinářstvím stále váhala.

Zlom nastal v době covidu. Únavný homeoffice, propouštění zaměstnanců a nakonec celková reorganizace firmy zapříčinily, že si majitelka čtyřnohého Maxe řekla dost. „Sedla jsem večer k počítači a našla volný prostor pro vysněné květinářství. Bylo to jako znamení. Tři dny nato jsem dala výpověď a začala si plnit sen,“ říká rodačka z malé vsi nedaleko Ostravy, jež ideální prostor pro podnik našla na jihu Brna u obchodního domu Makro, kde loni v létě otevřela KVĚTINY Pugét. 


Lenka Křížová zvítězila na Floristické soutěži Českého zahrádkářského svazu

Kytice pro každou příležitost 

Ve vlastním květinářství, které má otevřeno od pondělí do soboty, vytváří zapálená profesionálka kytice pro nejrůznější příležitosti. V nabídce je například pestrá nabídka řezaných květin, svatební či smuteční vazby, výroba dekorací z živých květin i trvanlivých materiálů nebo naaranžování kongresových sálů. Sortiment doplňuje i o domácí produkty, jako jsou svíčky nebo pochutiny od místních dodavatelů. Výhodou je, že květinářství nabízí i rozvoz po celém Brně i jeho okolí.

„Vážíme si každého zákazníka, kterého vždy s radostí obsloužíme. Máme ale radost, že i přes krátké působení  na trhu nás oslovují i velké firmy. Například nadnárodní brněnské společnosti či síť hotelů Orea,“ tvrdí podnikatelka, jejíž obchod za nedlouho oslaví první narozeniny. „Pugét je takové moje miminko. Vzhledem k tomu, že mu dávám veškerou lásku, doufám, že brzo vyroste a já si budu dále plnit svůj sen,“ přeje si kreativní květinářka.  

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Brno, Květinářství, Pugét, Podnikání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Teplé místo v korporátu vyměnila za vlastní květinářství. Nyní si nadšená floristka získává Brno  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.