Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Kariéra, benefity i práce z kavárny. Pojišťovnictví je o pomáhání lidem, říká šéf brněnské Allianz

PR článek

Pojišťovnictví v posledních letech zaznamenalo výrazné změny. Odvětí se silně profesionalizovalo a dávno už neplatí, že pracovat v něm může každý. Jiří Biegun zastává v Brně funkci oblastního ředitele německé společnosti Allianz a v oboru zažil mnohé. Nyní chce vychovávat šikovné nástupce, kteří si práci klidně můžou udělat z pohodlí moderní kavárny. Nejen o tom mluvil v rozhovoru.

Proč by měl někdo v současné době jít pracovat do pojišťovnictví ? 
Myslím si, že můžu uvést příklad za sebe. Pracovat v pojišťovně nebyl můj cíl. Spíše naopak. Nyní ale pracuji v oblasti téměř patnáct let. Líbí se mi, že věci si dělám po svém, rozvíjím se a hlavně pomáhám lidem. Beru práci jako poslání, protože pojištění má chránit. Myslím, že u nás v Allianz máme takhle nastavený celý tým. Nejde primárně o to někomu něco prodat, ale pomoci.

Pojišťovnictví nemá ve společnosti nejlepší nálepku. Proč? 
Je to zvláště kvůli devadesátým letům, kdy zažil obor velké otřesy. Mnoho lidí i firem kvůli špatně nastavené pojistce prožilo osobní krachy. Na druhou stranu pokud klienti uzavírali smlouvu se zodpovědným obchodníkem, vydělali na tom. Od devadesátek se pojišťovnictví naštěstí hodně proměnilo a silně profesionalizovalo i díky povinným zkouškám. Stále sice zůstávají na trhu různí makléři a špatní obchodníci. Nám tohle ale nevadí, protože díky nim máme dostatek práce. Navíc jsme součástí velké německé společnosti, jež si zakládá na profesionalitě, důvěryhodnosti a kvalitě poskytovaných služeb.

Co musí uchazeč splňovat, aby mohl práci vykonávat?  
Samozřejmostí je minimálně středoškolské vzdělání s maturitou, čistý trestní rejstřík a absolvování povinného školení. Důležité jsou i další předpoklady uchazeče, jako je komunikace či chuť se učit. Záleží i na tom, o jakou pozici se dotyčný uchází. Aktuálně poptáváme zejména lidi pro manažerské pozice. 

Bohaté snídaně, nové pochutiny i unikátní akce. Stylová kavárna v Brně slaví výročí vylepšenou nabídkou

Už rok jezdí lidé z Brna a širokého okolí do stylové kavárny BiegunCafé u výběrové kávy probrat obchodní záležitosti nebo si pochutnat na bohatých snídaních či domácích dezertech. Podnik sídlící ve Slatině připravil zákazníkům ještě bohatší a...

Co obnáší práce manažera? 
Na pozici je potřeba se postupně vypracovat. Záleží ale na každém, jak rychle se na post dostane. Může to být klidně za čtvrt roku. Z počátku je nejdůležitější, aby pracovník poznal obchod a velmi dobře se seznámil s poskytovanými produkty. Pokud tohle zvládne, může do pozice nastoupit. Po zaškolení si manažeři sestavují vlastní tým obchodníků, které vedou, předávají jim zkušenosti a v neposlední řadě zodpovídají za plnění obchodních cílů.

Jak se může uchazeč přihlásit? 
Stačí mě kontaktovat emailem nebo telefonicky. Následně se zájemcem potkám a domluvím na případné spolupráci.

Je nutné pro manažerskou pozici mít i nějaké jiné vlastnosti či zkušenosti? Může například nastoupit někdo už po škole? 
Ano. Paradoxně absolventi i studenti vysokých škol patří mezí nejlepší pracovníky. Mají v sobě ze školy zabudovaný řád. Ví, kolik času musí věnovat škole a kolik práci. Navíc nemají špatné návyky. Práce je obecně hodně flexibilní, díky čemuž ji klidně můžou vykonávat i ženy na mateřské dovolené. Pozice má i další výhody.

Prostory společnosti Allianz v Brně

Benefity i speciální prostory kavárny

Jaké konkrétně? 
Například výhodou je vysoký fixní plat, k němuž se manažerům připočítávají další položky za splnění plánu či uskutečněné obchody. Program je nastavený tak, aby lidi motivoval. Díky tomu jsou pracovníci nadprůměrně finančně ohodnoceni. V neposlední řadě je možné využívat prémiové služby firmy, motivační programy nebo se účastnit cest do zahraniční. Bonus je také to, že práci můžete vykonávat prakticky kdekoli.

Nemusíte tedy sedět denně osm hodin v kanceláři? 
To už dávno neplatí. Pobočku sice máme v Lidické ulici, ale zaměstnanci ji využívají dle potřeby. Pracovat lze klidně z domu. V současné době se totiž spousta záležitostí řeší online. Pojistku je možné sjednat online, po telefonu nebo osobně. Možností je spousta. 

Může pracovník pracovat také v kavárně BiegunCafe? 
Samozřejmě. Jde o byznysovou kavárnu. Pravidelně se tam schází podnikatelé či manažeři, s nimiž je možné probrat záležitosti nad hrnkem kávy či sklenkou vína. To je mnohem příjemnější než v kanceláři. Součástí prostoru jsou menší i větší zasedací místnosti, které je možné využívat.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Allianz, Nábor, Brno, Pojišťovnictví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kariéra, benefity i práce z kavárny. Pojišťovnictví je o pomáhání lidem, říká šéf brněnské Allianz  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.